Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Tyskland vil anholde 13 CIA-folk

Source:www.dr.dk
Date:31/01-2007

Den tyske anklagemyndighed har udsendt anholdelsesordrer på 13 personer, der arbejder for CIA, i forbindelse med bortførelsen af libanesisk-født tysker.

Khaled al-Masri har fortalt, at han blev bortført i december 2003 ved den serbisk-makedonske grænse og fløjet til Afghanistans hovedstad Kabul, hvor han blev mishandlet.

Han blev sat fri igen i maj 2004, da CIA ifølge al-Masri opdagede, at de havde fat i det forkerte person.

Frihedsberøvelse og grov vold
Ifølge statsadvokat Christian Schmidt-Sommerfeld er de 13 personer sigtet for frihedsberøvelse og grov vold.

Den sydtyske anklagemyndighed har efterforsket bortførelsen siden sommeren 2004, og de 13, der nu eftersøges, skal være de CIA-agenter, som fløj Khaled al-Masri til Afghanistan.

- Vi går ud fra, at det drejer sig om CIA-agenternes dæknavne, som står i arrestordrerne, sagde Schmidt-Sommerfeld, der nu prøver at finde frem til de eftersøgtes sande identitet.

Spansk forbindelse
Anklagemyndigheden har fået CIA-agenternes dæknavne fra politiet i Spanien, som efterforsker ulovlige CIA-flyvninger til og fra Mallorca.

Flere af CIA's omstridte bortførelsesaktioner i Europa blev nemlig åbenbart indledt i lufthavnen i Palma de Mallorca.

Sagen er en belastning for forholdet mellem USA og Tyskland, der ellers er blevet markant bedre, siden Angela Merkel blev forbundskansler.

Tidligere har Italien udstedt anholdelsesordre på 26 formodede CIA-agenter, der menes at stå bag kidnapningen af en egyptisk præst i Milano i 2003.