Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Rige G8-lande vil stoppe Kinas voksende økonomiske samarbejde med Afrika

Source:www.arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:11/02-2007

Rige G8-lande vil stoppe Kinas voksende økonomiske samarbejde med Afrika. USA`s præsident siger ja til en særlig militærkommando på det afrikanske kontinent.

Tyskland har sat Kinas indflydelse i Afrika på dagsordenen, når G8-landene mødes i denne uge.

De rige vestlige lande er bekymret for Kinas voksende økonomiske indflydelse på det afrikanske kontinent. Det er Kinas 'generøse og betingelsesløse långivning', der vækker bekymring, skriver det britiske dagblad Financial Times.

Det svækker nemlig EU og USA`s egen indflydelse på kontinentet, der er så rig på vigtige råstofferne og mineraler. Vesten frygter, at Kinas billige lån, der ikke har tilknyttet politiske betingelser, medfører, at afrikanske lande på sigt ikke bøjer sig for Vestens politiske krav.

'Vestlige regeringer frygter, at Kina kan ødelægge internationale bestræbelser, der i årevis har forsøgt at tøjle Afrikas enorme gældsforpligtelser, nedsætte kontinentets udsatte position overfor udenlandsgæld og opfordre til god regeringsførelse ved at kræve politiske og økonomiske reformer i forbindelse med lån', skriver det britiske dagblad.

Med andre ord frygter Vesten, at det ikke længere kan kræve privatiseringer af den offentlige sektor og markedsreformer, som har gavnet de multinationale selskaber.

Tyskland foreslår, at G8 skal støtte oprettelsen af et obligationsmarked i de afrikanske lande. I dag er det kun Sydafrika og Nigeria, der har et fungerende marked for obligationer i landene syd for Sahara.

- Ideen om at fremme lokale obligationsmarkeder går tilbage til den finansielle krise i Asien, hvorimod Kinas uansvarlige långivning kun har været på dagsordenen i omkring 18 måneder. Alligevel vil det være en meget dejlig sidegevinst, hvis det giver os mulighed for også at tackle denne bekymring, siger en tysk embedsmand, som deltager i forberedelsen af mødet.

Forslaget kommer netop, som Kinas præsident har afsluttet en rundrejse til otte afrikanske lande. Kina selv deltager på møder, der foregår i Essen på lørdag. Desuden deltager G8, som består af Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Italien, Rusland, USA, Canada og Japan samt Brasilien, Sydafrika og Mexico.

Mødet kommer blot få dage efter, at USA`s præsident George Bush har godkendt Pentagons planer om at oprette en særlig amerikansk militærkommando for Afrika.

Den skal lede USA`s militære aktiviteter på det afrikanske kontinent. Ifølge BBC skal Africom være klar til operation i september 2008. USA vil nu rådføre sig med afrikanske lande, om de vil lægge jord til en USA-base.