Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Kontrol af PET er ikke noget reelt problem

Source:Politiken
Author:Bo Maltesen
Date:18/02-2008

Hverken dommere eller advokater forstår, hvorfor et stort politisk flertal i Folketinget er bange for at oprette et uafhængigt organ, der i fortrolighed kan bedømme PET's grundlag for udvisning af terrormistænkte.

Der findes i forvejen blandt andet ved Københavns Byret et system med dommere og advokater, der tager sig af sager, som offentligheden ikke skal have kendskab til. Det gælder i sager om rockere og narkotika, men i særlig grad, når Politiets Efterretningstjeneste skal have lov til for eksempel at foretage telefonaflytning af personer.

Dommerformand kan ikke se problemet

»Allerede i dag kan man jo holde politiets og altså PET's arbejdsmetoder hemmelige, men samtidig sikre en dommers og en advokats medvirken. Og jeg har svært ved at se, at der er forskel på disse sager og så en sag om udvisning af en udlænding, der er mistænkt for terror«, siger formand for landets dommere, byretsdommer Jørgen Lougart.

Skærpet tavshedspligt

Formand for Advokatrådet, Sys Rovsing, er på linje:

»Vi er i visse sager underlagt skærpet tavshedspligt, så vi ikke kan fortælle det, vi ved, til den, hvis interesser vi skal forsvare. Så der er jo ikke grund til at tro, at vi ikke også vil kunne håndtere det i sager om udvisning«, siger hun.

Fire udlændinge udvist administrativt

Inden for den seneste måned er det kommet frem, at PET i mindst fire tilfælde har brugt en særlig bestemmelse i udlændingeloven til administrativt at udvise udlændinge, der har lovligt ophold i Danmark.

Det skete senest i tirsdags for to af de tre mænd fra Århus, som PET mente ville dræbe Jyllands-Postens bladtegner, Kurt Westergaard. De pågældende og deres advokat har kun fået at vide, at de er til fare for statens sikkerhed.

Udviste kan ikke klage til dommer

Justitsministeren har godkendt vurderingen, hvorefter integrationsministeren har besluttet at inddrage deres opholdstilladelse. De to mænd er nu ulovligt i landet og bliver derfor fængslet, til de kan udvises. De får ikke mulighed for at komme for en dommer, men kan kun klage til integrationsministeren, som oprindeligt traf beslutningen om udvisningen.