Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Unge klager over racistiske betjente

Source:dr.dk
Date:19/02-2008

Politiet opfører sig racistisk og ydmyger unge med anden etnisk baggrund. Det er en af forklaringerne på de seneste dages uroligheder, siger to politibetjente til politiken.dk.

Det er SSP-politifolk på Nørrebro og Vesterbro, som fortæller om klager fra unge af anden etnisk baggrund end dansk.

Racistiske udtalelser

- Vi hører oftere og oftere, at vi ikke selv er for gode i vores kontakt med de unge mennesker. Til mig siger de unge, at de føler, at der er nogle betjente, der er racistiske i deres udtalelser, siger politibetjent og SSP-mand på Vesterbro Claus Bjørn Nielsen.

Også på Nørrebro hører SSP-politimanden Haroun Yusufi Rubi ofte om ubehageligheder mod de unge. De siger blandt andet at de bliver tvunget til at klæde sig af og lade sig visitere i underbukserne på åben gade.

"Sorte svin"

- De påstår også, at de bliver tiltalt meget grimt. Det er for eksempel "sorte svin", er der flere der har fortalt mig. Det opfatter de som meget nedværdigende«, siger SSP-politimand Haroun Yusufi Rubin.

Ifølge de unge han taler med i sit daglige arbejde er det de mest rå gadebetjentes opførsel, der har været den mere eller mindre direkte udløsende årsag for den uro i bydelen, som siden har spredt sig til resten af landet.