Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Britisk terrorkrig rammer uskyldige borgere

Source:www.modkraft.dk
Author:Martin Lindblom/Monsun
Date:11/02-2007

Den britiske »krig mod terror« på egen jord betyder et overvældende antal arresterede, men meget få dømte. Amnesty International er bekymrede over tallene.

Siden den 11. september 2001 er 1.113 mennesker i Storbritannien blevet anholdt under mistanke om terror. Af disse er 38 blevet dømt, og af dem har 12 haft forbindelse til »islamistisk terror«, skriver Berlingske Tidende.

En talsmand for Amnesty International mener, at gabet mellem de mange arrestationer og de få sigtelse »kun kan bekymre«.

Amnesty bemærker især, at de britiske antiterrorlove giver politiet ret til at standse og visitere næsten enhver på gaden uden begrundet mistanke.

– Det er med til at få en stor gruppe mennesker til at føle sig fremmedgjort. De føler sig forfulgt, og det er blevet så slemt, at politiet selv visse steder har gjort opmærksom på, at der er et problem, siger talsmanden i Berlingske Tidende.

Der desuden adskillige eksempler på meget voldsomme aktioner mod formodede terrorister, hvor det efterfølgende har vist sig, at de pågældende var fuldstændigt uskyldige.

Blodige politiskandaler
Særlig opmærksomhed vakte en aktion i Forest Gate den 2. juni sidste år, hvor 150 kampklædte og maskinpistolbevæbnede politifolk stormede et hjem, hvor to formodede terrorister holdt til.

Hele familien blev arresteret og den ene af de to mistænkte brødre blev skudt i armen. Men en uge senere blev de begge løsladt uden at være sigtet for noget. Ifølge Berlingske Tidende kostede hele aktionen de britiske skatteydere 20 millioner kroner, heraf mere end en million kroner til at reparere familiens ødelagte hus.

»Forest Gate« er siden blevet et generelt udtryk for politiets voldsomme i aktioner i især muslimske områder, hvor uskyldige slæbes med.

En anden kendt politibrøler er mordet på den 27-årige brasilianske statsborger, Jean Charles de Menezes.

Den 22. juli 2005 skød politiet de Menezes syv gange i hovedet på en undergrundsstation i London. De mente fejlagtigt, at han var på vej til at terrorbombe et tog. Ingen af betjentene blev efterfølgende tiltalt for deres fejltagelse.