Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Borgmester kræver møde med politidirektør om civilklædte betjente

Source:Politiken
Author:Bianca Z. Vasconcellos
Date:19/02-2008

»Jeg var mildest talt chokeret«.

Sådan lyder det fra Københavns Børne- og Ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF)

Ordene kommer efter, at borgmesteren har erfaret adskillige historier om civilbetjente, der opfører sig upassende i området omkring Akacieparken i Valby.

Borgmesteren har skrevet et brev til politidirektør Hanne Bech Hansen og efterlyst et møde.

Fotograferede drenge på gaden

Bo Asmus Kjeldgaard mener, at der er problemer mellem nærpolitiet og de unge.

Konkret henviser han til en episode, hvor en 14-årig dreng fra Akacieparken er blevet stoppet af en person, som udgiver sig for at være betjent, på en meget »ublid facon« og fotograferet uden tilladelse fra sine forældre.

»Episoden er ikke enkeltstående ifølge de unge, og fotograferingen bliver opfattet som om, at politiet antager, at det blot er et spørgsmål om tid, inden de overtræder loven«, fortæller han til Valby Bladet /Kgs. Enghave Bladet.

Ifølge Bodil Lehman, formand for bestyrelsen i Akacieparken, er der reelt tale om fem drenge under 15 år, som er blevet »antastet« af mænd, der udgav sig for at være fra nærpolitiet, og blevet bedt om at stille sig op ad væggen og blive fotograferet.

Drengene skal være blevet stoppet af »nogle mænd, der ikke var i uniform eller havde vist politiskilt«, fortæller Bodil Lehman.

I brevet til politidirektøren udtrykker han endvidere bekymring omkring en række falske plakater, der siden efteråret har hængt flere steder omkring Akacieparken i Valby.

Anmeldelse om falsk politi ikke efterforsket

På falske plakater med genkendelige farvefotos af fire personer og store røde bogstaver stod:

»Københavns Politi efterlyser i øjeblikket disse fire personer for medvirken i mere end 100 sager om blandt andet indbrud, tyveri, hærværk, trick-tyveri med mere«.

Politiet bekræfter, at det ikke er dem, der har sat plakaterne op, men de vil imidlertid ikke efterforske sagen.

Formanden for bestyrelsen i Akacieparken, Bodil Lehman, har uden held henvendt sig til politiet omkring de grove falske plakater.

»Jeg kontaktede øjeblikkelig Frederiksberg Politi og bad dem undersøge sagen, da det er noget svineri at hænge fire uskyldige unge ud på den måde«, fortæller hun til Valby Bladet /Kgs. Enghave Bladet.

»Det kan ikke være særligt svært at finde ud af, hvor billederne stammer fra«, tilføjer hun.

Ifølge hende er billederne på plakaten taget af et overvågningskamera i beboelsesejendommen Domus Vista. Men politiet mener ikke, at det ville være muligt at finde frem til dem, der har sat plakaterne op.

Det undrer borgmester Bo Asmus Kjeldgaard.

»For mig at se burde det være enkelt at finde ud af, hvem der har adgang til de overvågningskameraer, hvor billederne er taget fra«, skriver han i brevet til politidirektør Hanne Bech Hansen.

Brev til politidirektøren

»Hvad jeg hørte derude, var nærmest surrealistisk«, siger borgmesteren.

Derfor tog han direkte hjem og skrev et brev til politidirektør Hanne Bech Hansen.

»Jeg skriver for at få en drøftelse om forholdet mellem politiet og de unge i Akacieparken i Valby«, står der i brevets indledende linjer.

Ifølge Bo Asmus Kjeldgaard gør episoder som disse, at de unge føler sig stemplet på forhånd.

Og det gælder både den upassende opførsel fra de civilklædte betjente, og den manglende vilje til at efterforske sagen om de falske plakater.

»Det skaber en mærkbar mistillid og fjendtlighed hos de unge til politiet. (...) Jeg er meget interesseret i at høre, hvordan Københavns Politi selv oplever arbejdet med de unge i området, og hvor problemerne og udfordringerne ligger«, tilføjer han.