Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Rusland vil agere mod missilskjold

Source:www.arbejderen.dk
Author:se
Date:13/03-2007

Rusland er utilfreds med USA`s og NATO`s overvejelser om at oprette et missilskjold, der skal beskytte Europa og USA mod fjendtlige missiler.

Det vil undergrave den terrorbalance, som trods afslutningen af den kolde krig, stadig er den militære logik, som knytter sig til atomvåbenlagrene i vest og i øst.

USA og de politiske ledere i Europa, som ønsker missilskjoldet påstår, at det ikke er rettet mod Rusland og Kina, men derimod skal beskytte Vesten mod missiler fra Iran og Nordkorea.

Ruslands udenrigsminister tror ikke på USA:

- Det forekommer ikke at være nødvendigt med disse affyringsramper for anti-missil missiler, fordi den bane, som et imaginært missil fra Iran og Den Demokratiske Folkerepublik Korea, har en helt anden retning, siger udenrigsminister Sergei Lavrov til Interfax.

USA forhandler konkret med Tjekkiet og Polen om at opstille radar- og missil-anlæg. Russerne konstaterer, at det er et politik brud med tidligere løfter:

- Vi fik at vide, at NATO ikke ville ekspandere, og at der ikke ville blive bygget militære anlæg i Østeuropa. Nu er tiden med snak forbi. Vi må beslutte, hvordan vi garanterer vores sikkerhed med udgangspunkt i fakta, citerer Center-TV udenrigsministeren.

I sidste uge talte en russisk general om at udslette de kommende anlæg i Tjekkiet og Polen.

En del europæiske NATO-lande vil gerne med ind under USA`s missilskjold. Det gælder blandt andet Danmark og Storbritannien. Frankrigs præsident Chirac har udtrykt forståelse for Ruslands utilfredshed.

Blandt eksperter lyder der også advarsler.

Ian Davis er direktør i British American Security Information Council, som analyserer sikkerhedsspørgsmål. Han tror ikke på, at missilskjoldet kommer til at virke, men frygter, at det udløser et nyt våbenkapløb med Kina og Rusland, skriver Financial Times.

Philip Coyle fra CDI-analyseinstitutet i USA frygter, at brug af anti-missilerne kan udløse en atomkrig. De er næsten så store som interkontinentale atommissiler og kan få russerne til at trykke på knappen:

- Når de først er fyret af, ved man ikke helt hvilken retning de går, hvis man er i rusernes sted, anfører Coyle.