Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Post-traumatisk stress alarmerende højt hos soldater i USA

Source:www.dr.dk
Date:13/03-2007

I USA bliver et alarmerende højt antal soldater, der har været i krig i enten Irak eller Afghanistan, ramt af såkaldt post-traumatisk stress, når de vender hjem.

En undersøgelse blandt 100.000 hjemvendte fra Irak og Afghanistan viser, at 31 procent af krigsveteranerne har psykiske problemer i form af selvmordstanker eller depressioner.

Problemet er især stort blandt de yngste soldater mellem 18 og 24 år, fordi det i højere grad er dem, der sendes i direkte kamp.

Tallet kan udmærket være meget højere, anslår dr. Karen Seal fra San Fransisco Medical Hospital til den amerikanske tv-kanal NBC News.

- Det er meget svært at få veteranerne til at afsløre deres psykiske problemer. De skammer sig, og er bange for konsekvenserne, siger hun.

En sammenligning viser, at kun halvt så mange Vietnam-veteraner går rundt med psykiske eftervirkninger, som nutidens soldater.

Det vides ikke med sikkerhed, hvor mange danske soldater, der vender hjem med post-traumatisk stress, men siden 2004 har 35 veteraner søgt om erstatning i Arbejdsskadestyrelsen - 18 sager er blevet anerkendt.