Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

DF vil forbyde Asmaa med tørklæde på Folketingets talerstol

Source:180grader.dk
Author:Mikkel
Date:24/02-2008

Smid tørklædet eller bliv væk. Så kontant lyder udmeldingen fra Søren Espersen (DF), der truer med at forhindre Enhedslistens Asmaa Abdol-Hamid i at gå på Folketingets talerstol iført sit muslimske tørklæde. Det beretter politiken.dk og Ritzau.

Asmaa er i dag førstesuppleant for Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten, og kan derfor komme til at vikariere for hende på talerstolen. Søren Espersen er medlem af Folketingets Præsidium, og han vil gøre alt, hvad han kan for at få forbudt "enhver form for hovedbeklædning i folketingssalen, hvad enten det drejer sig om klaphatte, nissehuer, tørklæder eller burkaer," som han siger ifølge Ritzau.

Præsidiet er nu blevet hasteindkaldt for at afgøre, om Asmaa kan udelukkes fra at få adgang til talerstolen. DF-politikeren er ikke i tvivl om, at det ville være bedst.

"Hun må enten lægge tørklædet eller gå - der er ikke andre muligheder. Det er jo ikke en diskussionsklub. Så kan hun selvfølgelig bagefter klage til præsidiet over beslutningen," siger Søren Espersen ifølge Ritzau.

Enhedslistens omblæste kandidat finder det udemokratisk, at Dansk Folkeparti forsøger at nægte hende adgang til talerstolen på grund af hendes påklædning.

"Jeg synes, de er så udemokratiske. De hører hjemme et helt andet sted. Danmark er et demokratisk land med demokratisk styre. Hvis Dansk Folkeparti har problemer med de værdier, vi har i Danmark, må de finde sig et andet sted. Det skulle være et sted, der ligner dem mere - måske et sted i Mellemøsten," siger Asmaa Abdol-Hamid til politiken.dk.

Der er ikke nogen regler for påklædning for Folketingets politikere. Det er der derimod for de ansatte, der ifølge Folketingets uniformsreglement gerne må gå med religiøst begrundet hovedbeklædning. Eneste krav til tørklædet er, at det bliver udleveret af Folketinget selv, så det på den måde passer til den øvrige uniform.