Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Små børn laver dansk hospitalsudstyr under elendige forhold

Source:www.dr.dk
Date:02/04-2007

Kirurgisk udstyr på danske sygehuse bliver fremstillet under usle forhold i Pakistan. Børnehænder er 12 timer dagligt i syrebade for at rense de sakse og skalpeller, som danske læger bruger.

Det afslører chokerende billeder og en ny svensk rapport, skriver Nyhedsavisen tirsdag.

- Vi mødte børn på 10-12 år på fabrikken, som arbejdede under sundhedsskadelige forhold. Nordiske hospi-taler bruger skattepenge på at udnytte børn, siger Kristina Bjurling fra SwedWatch, der i vinter besøgte de asiatiske virksomheder, der leverer til nordiske sygehuse.

SwedWatch er finansieret af Sveriges udenrigsministerium

Sidste år importerede Danmark 28 tons kirurgisk udstyr fra Pakistan ifølge Danmarks Statistik.

Mange af saksene og pincetterne kom fra MA Arain i Sialkot, Pakistan, der nu er blevet afsløret i at have underleverandører med børnearbejdere.

- Vi kan ikke styre, hvem vores underleverandører har ansat," svarer eksportdirektør Tariq Mehmood, der fortæller, at de eksporterer for tre millioner kroner årligt til Danmark.

Danske Regioner, der står for landets sygehuse, bad i går sine indkøbschefer undersøge problemet. For-manden, Bent Hansen (S), er overrasket:

- Vi må have undersøgt problemet, så vi kan forhindre, at sygehuse køber udstyr fremstillet af børn under kummerlige forhold," siger han.