Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Cirka 4000 civile afghanere er dræbt i 2006

Source:www.arbejderen.dk
Author:se
Date:27/04-2007

Cirka 4000 civile afghanere er dræbt i 2006. 80 procent af befolkningen i den sydøstlige del af landet kan ikke skaffe mad nok, fortæller den norske fredsforsker Johan Galtung

- Man dræber afghanere blot for at tækkes amerikanerne. Det er dybt uanstændigt, siger den norske professor og fredsforsker Johan Galtung.

Norge er vært for et møde for NATO`s udenrigsministre her er krigen i Afghanistan på dagsordenen. Norge har - ligesom Danmark - soldater i Afghanistan. Op til NATO-mødet har udenrigsminister Jonas Gahr Støre sagt, at han er skeptisk over for at fastsætte en dato for tilbagetrækning af tropperne.

- Jeg tror ikke, at udenrigsministeren kender historikken i Afghanistan, siger Johan Galtung til avisen Klassekampen. Han henviser til briternes invasioner i 1839, i 1878 og i 1919 og ikke mindst den sovjetiske besættelse fra 1979 til 1989, som endte med en katastrofe for Sovjetunionen.

- Det samme vil ske med NATO. De har ikke en chance militært af to enkle grunde. For det første har modstanderne 1,3 milliarder muslimer at trække på, og for det andet har de ingen tidsbegrænsning.

Han fortæller, at cirka 4000 civile er dræbt i 2006. 80 procent af befolkningen i den sydøstlige del af landet kan ikke skaffe mad nok; og han er forfærdet over den norske holdning:

- Vores udenrigsminister siger, at NATO skal lykkes i Afghanistan. Det er helt forfærdeligt, lyder det fra Galtung.

Han mener at NATO er med i Afghanistan 'til gengæld for' at alliancen ikke gik med i Irak. Så man dræber afghanere for tækkes amerikanerne, konkluderer han.

Vestens påstand om, at man er i Afghanistan for at fremme frihed og demokrati bliver også undermineret.

Afghanistans parlament, som er valgt og indsat under den nuværende besættelse, er tæt på at vedtage en lov, som vil begrænse mediernes frihed, oplyser Al-Jazeera.

Hvis loven bliver vedtaget oprettes der en censurkomité og lovforslaget forbyder trykning eller udsendelse af uislamiske holdninger samt informationer, der kan bringe 'nationens stabilitet i fare'. Det bliver besættelsesmagten og dens regering, der afgør, hvad der kan bringe stabiliteten i fare.