Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

60 procent er arbejdsløse i Irak

Source:www.arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:27/04-2007

Intet arbejde, ingen penge, ingen strøm, ingen mad og ikke adgang til rent drikkevand. Det er hverdagen for de fleste irakere.

60 procent af befolkningen i den arbejdsdygtige alder er arbejdsløse. De rystende tal stammer FN`s humanitære organisation for Irak UNAMI. Organisationen udsender hver tredje måned en rapport om menneskerettighederne i Irak.

Generelt set er levevilkårene for den almindelige irakere kun gået ned ad bakke siden den USA-ledte invasion i 2003, på trods af at milliarder er strømmet ind i landet.

54 procent af den irakiske befolkning må overleve for minde end en dollar om dagen, anslår UNAMI. Det svarer til omkring 5,50 danske kroner. 15 procent af disse har endnu mindre at rutte med. De må klare sig for under 2,75 kroner om dagen.

Akut underernæring er fordoblet fra 2003 til 2005, fra 4,4 til ni procent, og 32 procent af befolkningen har ikke adgang til rent drikkevand.

Hovedårsagen til den forværrede humanitære situation er først og fremmest den forværrede sikkerhedssituation i landet. De civile omkostninger er vanskelige at fastsætte, fordi den irakiske regering har forbudt offentliggørelsen af antallet af dræbte irakere. Heller ikke UNAMI har formået at få tallene ud af regeringen.

Besættelsesmagtens nye sikkerhedsplan for Bagdad, der blev sat i værk 14. februar, har ikke vendt udviklingen.

'De civile tab på grund af den daglige vold mellem januar og marts er fortsat høj og koncentreret i og omkring Bagdad', hedder det i rapporten.

Desuden er FN alvorligt bekymret for befolkningens retssikkerhed under den nuværende offensiv i hovedstaden.

Siden midten af februar er mere end 3000 irakere blevet arresteret af besættelsesmagten eller af de irakiske sikkerhedsstyrker. FN er stadig 'bekymret for den åbenbare mangel på juridisk sikkerhedsnet i behandlingen af de mistænkte, som er blevet anholdt i henhold til Bagdads Sikkerhedsplan.'

På nuværende tidspunkt er hele 37.647 personer anholdt i Irak, heraf tilbageholdes 17.898 af besættelsesmagten. Mange af de tilbageholdte er aldrig blevet tiltalt eller stillet for en domstol.

Redaktionen på Realiteten: Det ekstremt vigtigt at huske på at den danske regering, og den danske befolkning, direkte har bidraget til denne forfærdelige situation. Danmark valgte at deltage i en FN-stridig krig, en krig der blev starten på en løgn og en manipulation.