Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Hjorts 66.000 job eksisterer ikke

Source:arbejderen.dk
Author:He
Date:27/03-2008

Beskæftigelsesministeren har ad flere omgange strammet rådighedsreglerne med den begrundelse, at der er 66.000 ubesatte job i Danmark. Men det reelle tal er sandsynligvis 15 gange lavere, viser en undersøgelse foretaget af 3F`s a-kasse.

Undersøgelsen, der ventes offentliggjort om kort tid, ser på jobordrerne i det såkaldte HAJ-register på Arbejdsmarkedsportalen. Registret bruges af sagsbehandlere i a-kasser og på jobcentre. HAJ står for 'Håndtering Af Jobordrer'

- HAJ er en bunke rod, som vokser dag for dag, fordi der ikke bliver ryddet op i det. Arbejdsgiverne har ikke pligt til at afmelde besatte job, forklarer Søren Becher.

Han er leder af a-kassen i den københavnske 3F-afdeling LPSF, som er en af initiativtagerne til undersøgelsen.

- Vi gjorde det, at vi i ti a-kasser på en bestemt dag gik ind og undersøgte, hvor mange registrerede job i vores område, der lå i HAJ-registeret. Vi tjekkede derefter, om der var tale om job, der stadig var ledige, siger Søren Becher

Af de i alt knap 15.000 registrerede jobordrer viste det sig, at der kun var 918 reelle job. 13.650 var forældede - der var tale om gamle jobordrer, som hverken jobcentrene eller arbejdsgiverne havde slettet i systemet.

- Her i København var der for eksempel godt 4700 registrerede ledige job. Men da vi gik dem igennem, viste det sig, at kun 300-400 af dem var reelle job. Resten var 'døde ' jobordrer. Sådan var det også i de andre byer, fortæller Søren Becher.

I undersøgelsen er et udsnit af 3F`s arbejdsløse medlemmer også blevet spurgt, hvor mange af dem der nogensinde har fået en henvendelse fra en arbejdsgiver ud fra det CV, de ifølge rådighedsreglerne har pligt til at have liggende på Jobnet.

Det har kun 13 procent. Og knap halvdelen af henvendelserne har drejet sig om vikarjob, deltidsjob eller støttet beskæftigelse

- Det betyder, at det reelt kun er seks til syv procent, der via Jobnet har fået en henvendelse om et ordinært job. Det ser ud til, at CV-banken ikke virker, når det gælder vores medlemmer, siger 3F`s a-kasseleder Morten Kaspersen.

3F'ere bruger fortrinsvis deres eget netværk til at søge job. Mere end 60 procent finder jobbet på denne måde, 20 procent får job via uopfordrede ansøgninger, viser undersøgelsen.

- Vores medlemmer kunne have mere gavn af for eksempel støtte til opbygning af netværk og råd om, hvordan man søger uopfordret, siger Morten Kaspersen. En konklusion, Søren Becher tilslutter sig.

- Desuden bør arbejdsgiverne have pligt til at afmelde besatte eller tilbagetrukne jobordrer i HAJ-systemet. Og der er også grund til at se på rådighedsreglerne omkring Jobnet, tilføjer Søren Becher.