Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Amerikanske Irak-soldater bifalder tortur

Source:www.dr.dk
Date:05/05-2007

Over en tredjedel af den amerikanske hærs soldater i Irak mener at det er i orden at torturere fanger, hvis det kan gøre det lettere at skaffe oplysninger om de irakiske oprørere. Lidt flere, omkring 40 procent af soldaterne, mener at tortur er i orden, hvis det kan redde en anden amerikansk soldats liv.

De bemærkelsesværdige resultater er offentliggjort af det amerikanske forsvarsministerium, der har foretaget en holdningsundersøgelse blandt de udstationerede soldater i Irak.

Ifølge undersøgelsen har omkring ti procent af de amerikanske soldater indrømmet, at de har mishandlet irakiske civile, enten ved fysiske overgreb eller ved at ødelægge deres ejendele.

Undersøgelsen viser tillige, at under halvdelen af soldaterne mener, at de irakiske civile skal behandles med værdighed og respekt - og to tredjedele af marineinfanteristerne, og halvdelen af hærens soldater vil ikke indberette en af sine egne for at mishandling eller unødvendig ødelæggelse af civiles ejendom. 1.767 soldater fra hæren og marinekorpset er blevet udspurgt som led i undersøgelsen

Undersøgelsen bekræfter, at soldaterne udstationeres i længere tidsrum end oprindelig forudset, og at jo længere de har været udstationer, jo større er sandsynligheden for at de vender hjem med alvorlige psykiske problemer.

To af forsvarets psykologer, der har arbejdet med undersøgelsesmaterialet, konstaterer at nogle af de belastninger styrkerne i Irak udsættes for, er større end hvad amerikanske kamptropper blev udsat for under 2. Verdenskrig.