Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Hjorts døde argumenter

Source:arbejderen.dk
Date:28/03-2008

'66.000 job venter på en medarbejder. Derfor har jeg meldt ud, at ledige som udgangspunkt skal søge fire job om ugen for at leve op til deres pligt om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De lediges job er at søge job!'

Sådan skrev beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen for få uger siden om sit seneste påfund til disciplinering af de arbejdsløse. Nu har en undersøgelse foretaget af 3F's a-kasse revet tøjet af beskæftigelsesministerens begrundelse for at stramme rådighedsreglerne. Mindre end hver femtende 'ledigt' job på Arbejdsmarkedsportalen har vist sig at være reelle, ordinære, ledige job.

Argumentet for stramningerne var i forvejen tynde. Arbejdsgiverne kan når som helst, de ønsker det, gå ind på Jobnet.dk og søge i CV-banken efter egnet arbejdskraft. Men øjensynligt er arbejdsgiverne ikke så forhippet på at få besat ubesatte job, for de holder sig generelt langt væk fra den mulighed. Nu ved man så hvorfor: Der er slet ikke så mange ubesatte job.

Konklusionen kan kun være, at regeringens stramninger i rådighedsreglerne øjeblikkeligt skal ophæves. De tjener intet formål. I hvert fald ikke noget formål, der har at gøre med at skaffe flere i arbejde. Jobbene er der jo ikke!

Spørgsmålet er dog, om hensigten med stramningerne reelt har været omsorgen for at få alle i arbejde. Når alle 64.000 registrerede arbejdsløse på dagpenge skal søge fire job om ugen, ville de fiktive 66.000 job jo være besat i løbet af et par uger. Hensigten bag disse slavefoged-agtige rådighedsregler er snarere at skabe det indtryk blandt de arbejdsløse - og ikke mindst i samfundet som helhed - at er du arbejdsløs, er det din egen skyld. Dermed er der lagt op til de forringelser af dagpengeordningen, som Dansk Arbejdsgiverforening slår på stortromme for, med henvisning til 'de svenske erfaringer'.

I nabolandet Sverige har forsikrede arbejdsløse siden regeringsskiftet i 2006 ikke kunnet modtage dagpenge i mere end 300 dage, og ydelsen aftrappes hen over perioden. Stramningerne har ikke medført lavere arbejdsløshed - tværtimod. I december sidste år var 5,6 procent af svenskerne uden arbejde, i januar i år 6,4 procent. Til gengæld tvinges arbejdsløse i stort tal ud af a-kasserne, og forlader samtidig fagforeningerne. Den svenske regerings svar på denne udvikling er obligatorisk a-kasse-medlemskab, løsrevet fra fagforeningerne. Slutresultatet er flere uorganiserede arbejdsløse. Men det er måske også det, Dansk Arbejdsgiverforening ønsker?

Konkret har 3F-undersøgelsen afsløret, at arbejdsgiverne ikke bruger de arbejdsløses CV-bank på Jobnet.dk, og ikke afmelder besatte job fra Arbejdsmarkedsportalen. Arbejdsgiverne står altså ikke til rådighed for arbejdsmarkedet. Det bør få konsekvenser. Kom i gang med stramningerne, Hjort!