Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

En hemmelig FN-rapport retter hård kritik mod FNs, USAs og Israels politik overfor palæstinenserne.

Source:www.arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:18/06-2007

En hemmelig FN-rapport retter hård kritik mod FN`s, USA`s og Israels politik overfor palæstinenserne.

Rapporten landede på FN`s bord i begyndelsen af maj og er skrevet af Alvaro de Soto.

Den mangeårige FN-diplomat fra Peru forlod samtidig posten som FN`s særlige udsending for fredsprocessen i Mellemøsten i protest mod, at FN har spillet fallit i konflikten mellem Israel og Palæstina, fordi organisationen bøjer sig for USA og Israel.

'Upartiskhed er blevet banket tilbage til underkastelse i en hidtil uset grad siden begyndelsen af 2007', skriver de Soto.

De skridt, som det internationale samfund har taget for at oprette en palæstinensisk stat, der lever i fred med Israel, har haft den stik modsatte effekt, mener FN-diplomaten.

Det gælder også den såkaldte Kvartet, der består af FN, USA, Rusland og EU, som står bag den såkaldte køreplan for fred. Alvaro de Soto mener, at Kvartetten i høj grad har ført en politik, som skulle lette presset på Israel.

'Med hele (Kvartettens, red.) fokus rettet mod Hamas` fejl, har den israelske bosættervirksomhed og byggeriet af muren kunnet fortsætte med uformindsket styrke', skriver de Soto.Kvartettens økonomiske boykot af det palæstinensiske selvstyre efter Hamas` valgsejr i begyndelsen af 2006 får også et par kritiske ord med på vejen.

Sanktionerne har 'effektivt omdannet Kvartetten fra at være et forum til fremme af forhandlinger, vejledt af et fælles grundlag, til et organ, der kun handlede om at indføre sanktioner mod en regering, valgt af en befolkning under besættelse samtidig med, at den stiller uopnåelige forhåndsbetingelser for dialog'.