Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Israelske checkpoints dræber

Source:www.arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:18/06-2007

De mere end 500 tjekpoints, som den israelske besættelsesmagt har spredt ud over Vestbredden, er en dræbende faktor.

Det mener Amnesty International, der i anledning af Israels 40-årige besættelse af palæstinensisk jord har udgivet en rapport om besættelsesmagtens skalten og valten med 2,5 millioner palæstinenseres liv.

Udover de godt 500 tjekpoints bemandet med svært bevæbnede israelske soldater er der 42 bemandede militære kontrolposter samt den nu 700 kilometer lange apartheidmur, der forpester palæstinensernes liv, skriver FN`s nyhedstjeneste IRIN.

- Palæstinenserne, der bor på Vestbredden, bliver blokeret for hvert hjørne, de runder. Det er ikke bare besværligt, det kan være et spørgsmål om liv eller død, siger Malcom Smart, der er direktør for Amnesty Internationals afdeling for Mellemøsten og Nordafrika.

- Det er uacceptabelt, når en kvinde i arbejde, et sygt barn eller ofre for en ulykke bliver tvunget til lange omveje for at komme på hospitalet og stå overfor forsinkelser, der måske koster dem livet, fortsætter Malcom Smart.

De værst ramte er de 50.000 palæstinensere, der bor på den forkerte side af Israels apartheidmur. Det vil sige på de ti procent af palæstinensisk jord, som muren så at sige annekterer som israelsk.

Det gælder landsbyen Azzun Atma, der helt er omringet af muren. Der er kun en ud- og indgang gennem muren, som er bemandet 24 timer i døgnet af israelske soldater. Porten er helt lukket mellem klokken 22 og 06 om morgenen.

Det kostede i februar den 21-årige Adel Omar livet. Omar døde, fordi han ikke kunne nå frem til det nærmeste hospital i Qalqilya. Den 21-årige måtte vente en time på at komme gennem porten, fordi de israelske soldater nægtede at komme ned fra deres tårn, idet det var efter klokken 22, forklarer den israelske menneskeretsorganisation Btselem.

I april måned blev 33 af Palæstinensisk Røde Kors` ambulancer forsinket ved israelske tjekpoints, og hele 14 af dem blev simpelthen nægtet passage.

I Nablus, den største palæstinensiske by på den besatte Vestbred har ingen mand mellem 16 og 35 år fået lov til at forlade byen i de sidste seks måneder.

De mange restriktioner på palæstinensernes bevægelsesfrihed har medført, at 60 procent af befolkningen lever under FN`s fattigdomsgrænse, siger Folkekirkens Nødhjælp. Ydermere har den israelske statsmagt konfiskeret 50 procent af Vestbredden til de illegale bosættelser.