Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Udgangsforbud lammer atter Falluja

Source:www.arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:02/07-2007

I mere end en måned har Fallujas indbyggere levet med udgangsforbud mellem seks morgen til otte aften.

Det skulle give indbyggerne tid nok til at foretage de daglige gøremål. Men byen er mere eller mindre lammet af den amerikanske besættelsesmagt, der sammen med irakiske sikkerhedsstyrker holder byen i et jerngreb.

Byen er nemlig spækket med vejblokader, der forhindrer et normalt liv i byen.

Det har forbudt at benytte biler i byen i en måned, selv cykling har været forbudt i en kortere periode.

- Vi takker gud og præsident Bush for denne gestus. Vi er den eneste by i den befriede verden, der nu er velsignet med tilladelse til frit at cykle i gaderne, siger den 34-årige skolelærer Ala`a til IPS.

Ahmed Rabia`a ejer en skoforretning i byen, men den har været lukket i over to uger, fordi de fleste af gaderne har været lukket af vejblokader og militære tjekpoints.

- På grund udgangsforbuddet og den lange transporttid kan butikken kun være åben i mindre end en time om dagen, så det er ikke værd at åbne. Jeg tager kun derhen for at skaffe mad til familien og naboerne, siger Ahmed Rabia`a til IRIN.

- Det meste af maden er gået til, fordi jeg ikke kan starte generatoren, og der er kun elektricitet i mindre end to timer i døgnet, fortsætter Rabia`a.

Falluja ligger 60 kilometer vest for Bagdad i den oprørske al- Anbar-provins, hvor solen brænder ubamhjertigt og får temperaturen til at stige til 45 grader.

Nødhjælpsorganisationerne bliver ikke sluppet ind i byen på grund af manglende sikkerhed, lyder det fra forsvarsministeriet.

Amerikanske snigskytter på hustagene muntrer sig over indbyggernes besværligheder, fortæller den 55-årige Hajji Mahmood til nyhedsbureauet IPS.

- De griner af os og kalder os alt muligt. De bør vide, at Falluja stadig er den samme by, der sparkede til dem for tre år siden, siger Hajji Mahmood.

Han sigter til, at USA`s militær to gange i 2004 gennemførte omfattende angreb på byen for at knægte modstandsbevægelsen mod besættelsen. Dengang blev tre fjerdedele af byen, der rummer 350.000 indbyggere, totalt ødelagt.