Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Danske soldater i muslim-hadegruppe på Facebook

Source:DR
Date:15/04-2008

Medlemmerne af gruppen opfordres til at "stå sammen, eller overtager de VORES land inden længe." I et indlæg skriver et medlem, at det er "skræmmende", at muslimer får mere og mere indflydelse i vores land."

Med sine 26 medlemmer hører gruppen ikke til blandt de største på det populære website, men mindst en håndfuld af medlemmerne har forbindelse til det danske forsvar. Mindst tre af dem kender hinanden fra flyvevåbnet og optræder i fuld militær udrustning på deres profiler. Andre har tidligere været udstationeret i Irak eller Afghanistan.

Hos Forsvarskommandoen tager man kraftigt afstand fra gruppens holdninger:

»Disse soldaters holdninger ligger meget langt fra Forsvarets værdier. Men soldaterne har ytringsfrihed, og Forsvaret kan ikke forhindre soldater i at give udtryk for deres personlige holdninger på Facebook og andre steder«, siger oberstløjtnant Lennie Fredskov Hansen, der er Forsvarskommandoens informationschef, til politiken.dk

Sagen får næppe personlige konsekvenser for de danske soldater.

»Det er Forsvarets Efterretningstjeneste, der skal vurdere, om soldater har holdninger af en sådan karakter, at de ikke kan sikkerhedsgodkendes. Men soldaterne har deres ytringsfrihed, og jeg er overbevist om, at hvis Forsvaret gik ud og gennemførte konsekvenser over for soldaterne, selv om vi ikke bryder os om deres holdninger, så ville vi hurtigt komme i andre problemer«, siger Lennie Fredskov Hansen.