Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

40 folkevalgte politikere afpresses i fængslet

Source:www.arbejderen.dk
Author:se
Date:04/07-2007

Fængslede Hamas-politikere får at vide af de israelske forhørsledere, at de kan slippe fri, hvis de opgiver deres post i parlamentet

Over 40 af de 132 medlemmer af det palæstinensiske parlament sidder i israelske fængsler - langt de fleste fængslede er medlemmer af Hamas.

Nu kommer det frem, at de israelske sikkerhedsfolk og forhørsledere ved domstolene kræver, at de fængslede frasiger sig deres poster i parlamentet for at blive sluppet fri.

Den gruppe advokater, som forsvarer de fængslede parlamentsmedlemmer fordømmer de israelske myndigheders aktion. Den er illegal indblanding i palæstinensernes rettigheder og det palæstinensiske demokrati, anfører netavisen www.imemc.org.

De fængslede parlamentsmedlemmer er blevet kidnappet af israelske soldater efter at Hamas vandt parlamentsvalget i januar sidste år. Nogle af dem har siddet i over et år. De siger til imemc.org, at de 'nægter at samarbejde og er klar til at sidde i israelske fængsler lige så længe som det er nødvendigt'.

De har nu sendt en appel til den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas, som tilhører den rivaliserende organisation Fatah, og opfordret ham til at protestere mod Israels 'ulovlige handling'.

Præsident Abbas er dog efter sidste uges topmøde i Sharm el-Sheikh og den væbnede konflikt med Hamas, der tvang Fatah til at opgive sine militære positioner i Gaza, orienteret mod dialog med Israel.

Israel og Vesten forsøger at understøtte Abbas i magtkampen med Hamas. Al-Jazeera oplyser, at Israel har overført 120 millioner dollars til Abbas. Det er dog under en femtedel af de skatter og afgifter, som Israel har opkrævet på vegne af selvstyret - men indefrosset siden Hamas vandt flertallet i parlamentet i 2006.

Hamas kalder det 'finansiel bestikkelse' og 'politisk afpresning' med henblik på at øge splittelsen mellem Fatah og Hamas, citerer Al-Jazeera.

Ledere fra Hamas har inviteret til dialog mellem palæstinensiske grupper trods vrede over afsløringer af, at kredse i toppen af Fatah har samarbejdet med USA`s og Israels efterretningstjenester i mange år.