Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

1000 flygter til Syrien hver dag

Source:www.arbejderen.dk
Author:se
Date:04/07-2007

Der kommer næsten 1000 nye flygtninge fra Irak hver dag. De flygter over grænsen til Syrien, der er ved at segne under denne belastning.

Faktisk er ordet krise ikke stærkt nok til at beskrive situationen, skriver journalisten Hannah Allam i McClatchy Newspapers.

FN vurderer, at der i dag er mindst 1,4 millioner irakiske flygtninge i Syrien. Måske er der mange flere. Og dertil over 500.000 i Jordan.

- Hvad er fremtiden for de to millioner irakere her? De kan ikke arbejde... de lever i fattigdom. Det er en eksplosiv situation, siger den syriske nødhjælpsarbejder Lourance Kamle.

- Kan de bare tillade sig at starte en krig? Hvad bagefter? Amerikanerne bør komme her og se alle disse fattige mennesker, fordi de et et resultat af deres krig, kritiserer Kamle.

Bush-regeringen kritiserer Syrien for ikke at stoppe hellige krigere fra at krydse grænsen fra Syrien ind i Irak. Men Washington nævner aldrig strømmen af irakere som krydser grænsen den anden vej. USA selv tog imod 7000 flygtninge fra Irak i 2006. Det svarer til det antal, som kommer til Syrien på én uge.

I dag er det FN`s 'internationale flygtningedag'.

FN`s flygtninge organisation UNHCR konstaterer i en opgørelse, at antallet af flygtninge i verden steg i 2006 med 14 procent til omkring ti millioner. Hovedårsagen til væksten er krigen i Irak fastslår UNHCR. Det er første gang i fem år at antallet af flygtninge stiger.

UNHCR tager sig af 2,1 millioner afghanske flygtninge, 1,5 millioner irakere, 686.000 fra Sudan, 460.000 fra Somalia og omkring 400.000 fra DR Congo og det samme fra Burundi.

De 4,3 millioner palæstinensiske flygtninge er ikke medregnet i de ti millioner. FN har en særlig organisation (UNRWA) som tager sig af palæstinenserne.

Antallet af internt fordrevne opgøres til 24,5 millioner mennesker.