Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Lydekspert: Betjent sagde »perker«

Source:modkraft.dk
Author:Niels Fastrup/Monsun
Date:24/01-2009

Politidirektør Hanne Bech Hansen tager fejl, når hun siger, at betjent sagde »perle« og ikke »perker«. Førende lydekspert bekræfter, at det racistiske udtryk blev brugt.

Både lydeksperter og den demonstrant, der efter alt dømme blev kaldt »perker« af en betjent under en demonstration, afviser politiets forklaring om, at der i virkeligheden blev sagt »perle«.

Ifølge en af Danmarks førende lydeksperter siger betjenten rent faktisk »perker« og ikke »perle«, som politidirektør Hanne Bech Hansen ellers hævder i en pressemeddelelse efter at Modkraft.dk den 21. januar fremlagde dokumentation for den racistiske ytring.

– Jeg har lavet en såkaldt spektografisk analyse af lydklippet. Analysen viser, at betjenten siger »perker« og ikke »perle«, udtaler Eddy Bøgh Brixen til Modkraft.dk.

Eddy Bøgh Brixen, der både arbejder som retsakustiker og for dansk politi, bekræfter, at han er så sikker, som det er muligt at blive i den slags sager.

Demonstranten selv er heller ikke i tvivl:

– Der blev tydeligt, tydeligt sagt perker, siger Kafarnolo Zamzam således til P3Nyheder.

Dermed ser det ud til, at Hanne Bech Hansen tager fejl, når hun i en pressemeddelelse skriver, at hun efter at have lyttet lydklippet igennem konkluderer, at betjenten ikke bruger det racistiske udtryk. Ingen kommentarer fra politiet

– Vi har ikke andre kommentarer, end at nu går sagen til statsadvokaten, udtaler informationschef Flemming Steen Munch, da Modkraft.dk beder om en kommentar til resultatet af Eddy Bøgh Brixens lydanalyse.

Hvorfor valgte I at gå ud i dag med meldingen om, at betjenten sagde »perle« og ikke »perker«? Hvorfor ikke bare vente på, at statsadvokaten havde kigget på sagen?

– Fordi der kan gå et år, og fordi vi har en medarbejder, som I udråber som halv-racist, og ham føler vi også, at vi skal lytte til, siger Flemming Steen Munch.

Perle er slang for perker

Selv hvis politidirektøren skulle have ret i sin »perle-teori«, kan der være tale om en racistisk ytring. Udtrykket »perle« er nemlig en kendt del af politiets interne jargon, og er slang for netop »perker«, oplyser en kilde med indgående kendskab til danske politifolks interne sprogbrug til Modkraft.dk.

– Alle i politiet ved, hvad »perle« betyder, nemlig »perker«, »narrøv«, »taber«, kort sagt en uønsket person. Det er et smart udtryk, der gør, at betjente rent faktisk kan sige eller i hvert fald mene »perker« uden at bruge ordet og dermed risikere at blive knaldet for det, udtaler kilden, der frygter for sin fremtidige ansættelse i politiet, hvis vedkommende står frem med navn.