Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Israel får frit spil af EU

Source:www.arbejderen.dk
Author:se
Date:05/09-2007

EU betaler for genopbygning af egne humanitære projektet i Palæstina, når de er blevet ødelagt af Israel.

Handel mellem EU og Israel bør stoppes i protest mod Israels brud på menneskerettighederne i de besatte palæstinensiske områder.

Denne holdning gav næstformanden for EU-Parlamentet, Luisa Morgantini, udtryk for på en FN-konference i Bruxelles i weekenden.

EU-Parlamentet har vedtaget en opfordring til at suspendere EU`s handelsaftale med Israel, der betyder, at israelske industriprodukter er fritaget for alle restriktioner som told og kvoter, mens israelske landbrugsvarer har en fortrinsstilling frem for landbrugsvarer fra andre lande.

Men EU-kommissionen og EU`s medlemslande har nægtet at følge vedtagelsen i EU-Parlamentet på trods af at artikel 2 i handelsaftalen forpligter parterne til at overholde menneskerettighederne.

Luisa Morgantini repræsenterer det italienske parti Rifondazione Comunista. Hun kritiserer, at EU suspenderede sin bistand til det palæstinensiske selvstyre da Hamas vandt regeringsmagten.

EU accepterer åbenlyst, at Israel bryder international lov og den 4. Genève-konvention om pligten til at sikre menneskerettighederne under besættelse, påpeger Richard Kuper fra organisationen Europæiske Jøder for en Retfærdig Fred. Han henviser til at EU har betalt 60 millioner dollars for genopbygning af EU`s humanitære projektet i Palæstina når de er blevet ødelagt af den israelske hær.

- EU har betalt for genopbygning og aldrig bedt om en krone. EU tillader Israel at se stort på sit ansvar i henhold til international lov, siger Kuper.