Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Israel bag drab på civile

Source:www.arbejderen.dk
Author:ax
Date:23/09-2007

Det var Israels luftangreb, og ikke Hizbollahs brug af 'menneskelige skjolde', som Israel påstår, der var årsagen til størstedelen af de cirka 900 civile dræbte i Libanon under krigen i juli-august 2006.

Boligblok

Det er den amerikanske menneskerettighedsorganisation Human Rights Watch (HRW), som står bag en omfattende undersøgelse af de civile dræbte i konflikten.

I den 249 sider lange rapport undersøger HRW drabene på 561 hovedsageligt civile. Ud af de 561 er mindst 300 kvinder eller børn. Derudover undersøges 94 israelske angreb, 50 libanesiske landsbyer bliver besøgt, og der bliver interviewet 316 øjenvidner, samt 39 militæreksperter, journalister og repræsentanter fra Hizbollah, den Israelske og den libanesiske regering.

HRW retter især sin kritik mod den israelske hærs ringe evne til at undgå civile tab. Før Israel bombede det sydlige Libanon fra luften, udsendte Israel en advarsel. Men ifølge HRW vidste den Israelske overkommando godt, at der stadigvæk var mange civile tilbage i Sydlibanon. Adskillige medier rapporterede om civil tilstedeværelse i området, og Israels egne erfaringer fra tidligere krige burde, ifølge HRW, vise dem, at det ikke er alle civile, især ikke i fattige områder, der har en chance for at komme ud inden militærets deadline. Alligevel bombede Israel både landsbyer og boligblokke.

Human Rights Watch giver ikke meget for den israelske hærs 'tidsfrist':

- At udsende advarsler gør ikke vilkårlige angreb lovlige, siger HRW`s direktør Kenneth Roth til nyhedsportalen Commondreams.org.

Israel begrundede angrebet på Libanon med, at Hizbollah affyrede raketter ind i Israel fra det sydlige Libanon. Israels premierminister, Ehud Olmert, besluttede at sætte den Israelske hær ind mod den muslimske, politiske og militære organisation Hizbollah. Eksperter peger midlertidig på, at den dybere årsag til konflikten er Israels mangeårige og ulovlige besættelse af libanesisk territorium. Israelerne kalder det for en 'sikkerhedszone'.