Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

92 personer - heraf 10 danskere - er anholdt i den internationale pædofilring

Source:www.tv2.dk
Date:05/11-2007

92 personer - heraf 10 danskere - er anholdt i den internationale pædofilring, som Europol har optrevlet. Men der er mange flere anholdelser på vej, siger Eurojust.

En 42-årig italiensk mand blev i dag afsløret som den store bagmand i et vidt forgrenet netværk af pædofile over det meste af Europa.

Det skete, da det europæiske politisamarbejde, Europol, åbnede døren til italienerens mørkekammer af videofilmede overgreb mod 23 børn i alderen ni til 16 år.

21 af børnene er fra Ukraine, og de måtte alle lægge krop til pædofilringens omkring 2500 medlemmers seksuelle ordrer, som blev sendt til italieneren pr mail.

Netværket trækker også tråde til Danmark, hvor en person i morges blev anholdt i dét, som Europol har døbt Operation Koala. I Danmark er 10 personer ifølge Rigspolitiet blevet anholdt i sagen siden foråret. 28 landes politi har været involveret, og der er foretaget anholdelser i 19 lande.

"Der er i alt her til morgen anholdt 92 personer i forskellige lande. Men det stopper ikke der. Sagen fortsætter med at blive efterforsket, og antallet af anholdte vil stige betragteligt," sagde præsidenten for EU's juridiske samarbejdsorgan, Eurojust, Michael Kennedy, der også har deltaget i optrævlingen af sagen.

Helt unik sag

Ifølge Europol kommer medlemmerne fra alle samfundslag og inkluderer såvel skolelærere, svømmeinstruktører, advokater, læger som arbejdsløse.

Lederen af Rigspolitiets efterforskningssektion, NITEC, politikommissær Søren Thomassen, bekræfter over for Ritzau, at der også i Danmark fortsat efterforskes i sagen.

Sagen er unik, fordi det lykkedes italiensk politi at finde frem til bagmanden, før de "små fisk" i netværket var anholdt.

"Det gav os et helt specielt indblik i, hvordan disse netværk organiseres", pointerer én af sagens to hovedefterforskere, den italienske anklager Nicola Proto.

Bestilte krænkelserne på mail

Proto var selv med til at få bagmanden anholdt i Bologna, kort før han ville være rejst permanent til Ukraine, hvor han ejede studier til optagelserne.

Netværket fungerede på den måde, at ringens medlemmer kunne bestille bestemte seksuelle krænkelser af børnene, som så blev optaget og distribueret. I flere tilfælde sendte de pædofile undertøj, som børnene så blev iklædt til optagelserne. Der blev i flere tilfælde også holdt auktioner over det tøj, som børnene havde båret under optagelserne.

"Han fik fat i de ukrainske børn ved at søge om modeller i aviser og på løbesedler. Der blev ikke lagt skjul på, at det var mindreårige, han søgte", fortæller svenskeren Torbjörn Ull fra Europols børnemisbrugsenhed.

"Der er ingen tvivl om, at den slags netværk på nettet bliver grovere og grovere", fortæller han.

Italienerens lager af krænkelser bestod blandt andet af 150 videofilm, et utal af billeder samt en syndflod af mails - omkring 50.000 - mellem ham selv og køberne. På den enlige mands adresse fandt ordensmagten desuden hundredtusindvis af kroner fra forretningen, der udgjorde hans levebrød.

Sagen startede, da australsk politi i juli 2006 kom på sporet af en belgisk mand, der på internettet voldtog sine to døtre på henholdsvis ni og 11 år. Bag kameraet stod italieneren, og herefter rullede sagen.