Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Regeringen afviser al kritik af lømmelpakken

Source:Arbejderen
Author:ur
Date:23/11-2009

Massiv kritik fra oppositionen og en lang række af advarsler fra eksperter får ikke regeringen og Dansk Folkeparti til at ryste på hånden. De holder fast i, at lømmelpakken skal vedtages, så den kan træde i kraft inden klimatopmødet til december.

Det står klart efter, at Folketinget torsdag andenbehandlede lovforslaget.

- Der vil ikke være nogle uskyldige, der vil blive administrativt frihedsberøvet som følge af den her lov, og der er heller ikke nogle uskyldige, der vil blive dømt som følge af, at vi laver strafskærpelser, erklærede justitsminister Brian Mikkelsen i sin slutreplik.

Bemærkningen faldt efter halvanden times intens debat, som startede med, at Kim Andersen fra Venstre på opfordring gav en forklaring på, hvorfor lovforslaget er nødvendigt.

- Vi vil ikke acceptere, at København bliver sat i brand under klimatopmødet eller i forbindelse med andre store arrangementer. Der skal ikke være lejlighed til, at nogle hardcore bøller, kriminelle her i landet eller tilrejsende, kan forhindre politiet eller andre myndigheder i at udføre deres arbejde med henblik på at opretholde lov og orden, sagde han.

Den bemærkning fik Karina Lorentzen Dehnhardt fra SF på talerstolen.

- Det er fantastisk, at Venstres ordfører igen går på talerstolen og taler om brand og hærværk. Hærværk er en del af lovforslaget, men når det kommer til vold og brandstiftelse og den slags alvorlige ting, så er det jo ikke det, det her lovforslag handler om. Det handler om folk, som ikke bruger vold og som ikke deltager i uroligheder, understregede hun og tilføjede, at der allerede eksisterer lovgivning mod vold og brandstiftelse.

SF og den øvrige opposition lagde vægt på, at loven vil ramme ganske almindelige demonstranter. De er især kritiske overfor indførelse af en minimumsstraf på 40 dages fængsel til folk, som vurderes at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde i forbindelse med uroligheder.

- Jeg vil gerne advare mod at lave en ny knivlov. Jeg vil gerne advare mod det lovsjusk, Folketinget er ved at haste igennem, sagde Karen Hækkerup fra Socialdemokraterne.

Også muligheden for fremover at kunne tilbageholde folk administrativt i 12 timer, hvis politiet er bekymrede for, at de vil lave ballade, fik mange kritiske ord med på vejen. Liberal Alliance stillede et ændringsforslag til lovforslaget om at pille den del ud. Men det blev nedstemt af regeringen og Dansk Folkeparti.

Kritikken fra fagbevægelsen om at stramningerne vil ramme faglige kampe, blev også bragt ind i debatten, men pure afvist af regeringen.

- Det er en myte, som nogle - heldigvis ikke alle, men måske en mere yderligtgående del af fagbevægelsen - har sat i hovedet på nogle af ordførerne, erklærede justitsministeren.

Line Barfod fra Enhedslisten spurgte flere gange, hvorfor det overhovedet er nødvendigt at indskrænke forsamlings- og ytringsfriheden.

- Hvad er det for nogle eksempler, regeringen har på, at den nuværende lovgivning ikke er tilstrækkelig, spurgte hun. Men der kom ingen eksempler på bordet.