Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

USA advarer mod at fyre Musharraf

Source:arbejderen.dk
Author:ax
Date:24/02-2008

USA og Storbritannien advarer de sejrende oppositionspartier ved parlamentsvalget i Pakistan om ikke at smide præsident Musharraf på porten.

Bush-administrationen har gjort det klart, at den støtter Musharraf, selv efter mandagens valg hvor Pakistans befolkning stemte klart imod en fortsættelse af Musharrafs politik. Ifølge flere vestlige diplomater kan USA`s strategi meget vel vise sig at give bagslag, skriver den britiske avis The Independent.

Ved det netop overståede parlamentsvalg var de store vindere afdøde Benazir Bhuttos parti PPP og PML-N med tidligere premierminister Nawaz Sharif i spidsen. De to største oppositionspartier vil, på trods af uenigheder, danne en koalitionsregering.

Oppositionen har længe kritiseret Musharraf for at have et for tæt forhold til Bush-administrationen, som omvendt ser Musharraf, som en vigtig allieret i den såkaldte krig mod terror.

Selvom partierne omkring Musharraf led nederlag, så er han stadigvæk Pakistans præsident frem til 2012. Hvis det lykkedes PPP og PML-N at få to-tredjedele af parlamentets støtte, kan de dog tvinge ham fra posten.

USA siger, at de fortsat støtter Musharraf, fordi de frygter ustabilitet i perioden efter valget. USA`s støtte til Musharraf mødes af kritik:

- Hvordan er det lige, at USA kan tro, at Musharraf er garant for nogen form for sikkerhed, når han er kilden til ustabilitet, udtaler Ali Dayan Hasan fra Human Rights Watch til The Independent.

Bush-administrationen er blandt andet bekymret for at den kommende nye regering vil indtage en mere tøvende holdning overfor USA`s militære operationer fra Pakistan og ind i Afghanistan, skriver The New York Times.