Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

NATO er en organisation, der iværksætter krig.

Source:Arbejderen
Author:m.j.
Date:26/03-2008

Originaltitel: 500 anholdt ved aktion mod NATO

NATO Game Over! Det var hovedparolen, da omkring 1000 mennesker i lørdags forsøgte at lukke NATO`s hovedkvarter for en dag.

Omkring 500 fredsaktivister blev anholdt i forbindelse med aktionen, hvor det alligevel lykkedes for 50 fredsaktivister at forcere det høje pigtrådshegn omkring hovedkvarteret, der ligger uden for den belgiske hovedstad, Bruxelles.

Belgisk politi var mødt talstærkt op med vandkanoner, beredent politi og hundepatruljer mod demonstranterne, der understregede, at aktionen var helt fredelig. Anledningen til aktionen er femårsdagen for USA`s invasion af Irak og det forestående NATO-topmøde i Rumæniens hovedstad Bukarest i næste uge.

Topmødet i den rumænske hovedstad starter 2. april og skal blandt andet diskutere millitæralliancens fremtid og krigen i Afghanistan. Nu truer flere NATO-lande med USA i spidsen at angribe Iran på grund af dets atomprogram, siger arrangørerne af påskens fredsaktion, Vredesactie, Fredsaktion.

Organisationen minder imidlertid om, at USA har udstationeret 350 atomsprænghoveder i Belgien, Holland, Tyskland, Italien, Storbritannien og Tyrkiet. Desuden har NATO en strategi om at slå først med atomvåben, lyder det fra arrangørerne.

- At forhindre en krig, det starter her. NATO har været en integreret del af de seneste militære interventioner i Irak og Afghanistan, enten ved direkte med tropper eller med forsyninger, logistik, transportruter for at gøre invasionen mulig. NATO er ikke interesseret i fred, det er en organisation, der iværksætter krig.

Det erklærede Adam Conway fra Northumberland, Storbritannien før aktionen i lørdags.

Fra de nordiske lande deltog over 25 aktivister fra Finland, 12 fra Sverige og to fra Danmark. Blandt de mange arresterede er den danske fredsaktivist Ulla Røder og 20 finske deltagere. Desuden har belgisk politi arresteret en finsk journalist.

Aktionen i lørdags blev i går fulgt op af en fredsaktion ved det britiske atomanlæg Aldermaston.