Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Gæld presser indiske landmænd til selvmord

Source:arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:27/03-2008

Mens Indiens økonomi vokser og udvikler sig går det den modsatte vej for mange af landets landmænd.

Mange småbønder er forgældede til op over begge ører, og ser ikke anden udvej end at tage deres eget liv.

Mellem 2002 og 2006 har mindst 87.567 landmænd begået selvmord på grund af gældsfælden. Det viser tal fra Indiens kriminal-statistik, skriver det amerikanske dagblad The San Francisco Chronicle.

I delstaten Maharashtra begik 4453 landmænd selvmord i 2006, hvilket er en stigning på 527 i forhold til året før. Også i andre delstater, som Andhra Pradesh er der sket en markant stigning i antallet af bønder, som tager livet af sig selv.

Seetabai Atthre mistede sin 65-årige mand på den konto. Parret har drevet en vingård udenfor byen Nashik i det nordlige Maharashtra i mere end 40 år. Men for nylig satte Seetabai Atthres mand, Vishal, ild til sig selv og døde tre dage senere på et lokalt sygehus.

Familiens gård havde ikke givet overskud i to år og havde derfor oparbejdet end gæld på 5600 dollars. Familien kunne ikke hverken betale renter eller afdrag på lånet til banken.

Der er flere årsager til de voksende problemer for de indiske landmænd, vurderer eksperterne.

Høsten slår fejl på grund af kemikalier og klimaforandringer som tørke eller for meget regn. Priserne presse på grund af at USA giver enorme summer i statsstøtte til amerikanske landmænd og dumping af overskudsproduktion på et i forvejen overmættet marked.

- Gældsfænomenerne vil dukke op igen så længe politikken med at presse priserne fortsætter, siger Sharad Joshi, medstifter af organisationen Shetkari Sanghatana, der kæmper for bøndernes rettigheder.

Mange af bønderne er ofre for den såkaldte grønne revolution i 1960`s som skulle afbøde fødevaremanglen i Indien. Planteforædling, kunstvanding og kunstgødning har både øget produktionen, produktionsomkonstninger og udpiningen af jorden.

Mange landmænd har været tvunget til at tage banklån for at blive i landbruget. Når de har opbrugt deres bankkredit er de tvunget til at gå til private lånehajer, og begynder vejen mod selvmord, skriver avisen.

- Selvmord er blevet så almindelig, at ingen tager det alvorligt længere, siger Giridhar Patil, aktivist i en landbrugs-ngo i Nashik.