Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

28 millioner fattige amerikanere på madkuponer

Source:arbejderen.dk
Date:08/04-2008

I 2007 var 26,5 millioner mennesker tilknyttet madkupon-ordningen. Det nærmer sig ti procent af USA's 300 millioner indbyggere.

Antallet af mennesker i USA der overlever på den statslige madkupon-ordning forventes at nå rekordhøje 28 millioner personer næste år. Det vil være det højeste antal siden ordningen blev lanceret i 1960`erne skriver avisen The New York Times.

Det er Kongressens budgetkontor i USA, som har regnet sig frem til de dystre fremtidsudsigter for et stigende antal amerikanere, der er truet af direkte nød. For at være berettiget til madhjælp fra staten skal en familie på fire have en samlet årsindkomst på højest, hvad der svarer til 129.000 kroner. Det hedder sig, at man højest må ligge lige over grænsen for egentlig fattigdom for at være berettiget.

Hver tiende

I 2007 var 26,5 millioner mennesker tilknyttet ordningen. Det nærmer sig ti procent af USA's 300 millioner indbyggere.

- Folk skriver sig op til madkuponer, når de mister deres job, eller når deres løn falder, fordi deres timetal bliver skåret ned, siger Stacy Dean leder af Centret for Budget og Politiske prioriteringer i Washington.

Stacy Dean kan også fortælle, at 14 delstater nåede det højeste antal personer på ordningen i december 2007. Fra december 2006 til december 2007 steg antallet af brugere af kupon-ordningen i 40 stater, og i mange af disse med mere end ti procent.

Som en en del af forklaringen på den kedelige rekord hører også, at priserne er steget på madvarer og benzin.

I delstaten Rhode Island er antallet af personer på ordningen steget med 18 procent de sidste to år, og i New York er én ud af ti nu afhængige af madkuponerne.

Bolignød i USA

Samtidig viser tal, at antallet af tvangsauktioner i USA er steget med 100 procent på bare et år, skriver nyhedsbureauet Reuters. Det er data-firmaet RealtyTrac, der udgiver de nye tal. Huslejepriserne er så høje, at mange er nødt til at etablere sig i 'teltbyer' for overhovedet at have 'tag' over hovedet.

En sådan teltby er skudt op lidt uden for Los Angeles. Her bor omkring 200 mennesker, nogle er børnefamilier.

- Huspriserne går ned, men huslejepriserne er skyhøje. Hvis ikke det var for det her sted, så ville jeg ikke have et stede at tage hen, siger én af beboerne i teltbyen, den 50-årige Steve, til Reuters.

Embedsmænd advarer om, at op til en halv million mennesker kan miste deres hjem over de næste to år. Imens søger flere og flere hjælp hos private velgørenhedsorganisationer.

- Vi føler os hjælpeløse. Umiddelbart er det et lokalt problem, fordi det foregår i vores baghave. Men løsningen er ikke lokal, lyder det fra Ken Sawa leder af en katolsk hjælpeorganisation i San Bernadino.

Red.: Imens den amerikanske befolkning sulter, bruger Bush administrationen mere end 7.1 milliarder dollars om måneden på løgner-krigen i Irak alene. Dette er uden omkostningerne til krigen i Afghanistan.