Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Flere USA-politikere har investeret i Irakkrigen

Source:arbejderen.dk
Author:ax
Date:09/04-2008

Medlemmer af USA`s kongres har personlige, økonomiske interesser i krigene i Irak og Afghanistan, viser ny rapport.

Medlemmer af USA`s kongres har investeret næsten 196 millioner dollars, eller omkring 930 millioner kroner, af egne formuer i firmaer, som opererer i Irak.

De selvsamme firmaer modtager hundreder millioner af dollars om dagen via kontrakter med USA`s forsvarsministerium Pentagon for at levere varer og ydelser til USA`s hær. Det er den uafhængige tænketank Centre for Responsive Politics (CRP), som fremlægger oplysningerne i en ny rapport.

Dermed har amerikanske top-politikere personlige, økonomiske interesser i krigene i Irak og Afghanistan, skriver nyhedsbureauet IPS.

Det er både republikanske og demokratiske politikere, som står for skud i CRP-rapporten. Også erklærede krigsmodstandere og kritikere investerer i firmaer, som tjener fedt på Irakkrigen.

Den, der investerer absolut mest, er den demokratiske senator John Kerry, som under valgkampen om præsidentposten i 2004 kritiserede USA`s invasion af Irak. Kerry har skudt mellem 28,9 og 38,2 millioner dollars i firmaer, som har kontrakter med Pentagon for mindst fem millioner dollars.

Helt præcist har 151 nuværende medlemmer af Kongressen, eller mere end en fjerdedel, sat penge i firmaer, som har kontrakter med Pentagon. Firmaerne modtog ifølge CRP 275,6 milliarder dollars fra USA`s regering i 2006, hvilket svarer til en samlet indtjening på 755 millioner dollars - om dagen. De 151 folkevalgte skal have tjent op til 62 millioner dollars mellem 2004 og 2006.

CRP gør dog opmærksom på, at det ikke er alle firmaer, som handler i våben eller andet militært isenkram. Nogle leverer eksempelvis medicin og mad til hæren.

CRP fremhæver i sin kritik, at nogle af de politikere, som i stor stil investerer, samtidig bestrider poster, som har med forsvaret at gøre.

Den demokratiske senator Jay Rockefeller har investeret to millioner dollars, og sidder i Senatets Efterretningskomité. Medlemmer af senatets Komité for Væbnede Styrker investerer op til fem millioner dollars i firmaer, som specialiserer sig i våbensystemer og andre militære varer.

Tidligere har præsident Bush og vicepræsident Dick Cheney været udsat for skarp kritik, fordi de har tætte forbindelser til og investeringer i olieselskaber i Irak.

Red.: Krigen imod terror er - uanset hvor den udkæmpes - baseret på løgn, bedrag, korruption og manipulation.