Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Minister udnytter krise til GMO-import

Source:enhedslisten.dk
Date:10/04-2008

Enhedslisten: Minister udnytter krise til GMO-import.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen er ude i et uskønt ærinde, når hun presser på for at åbne op for import af endnu mere GMO-foder fra USA og Latinamerika, fordi priserne på foder stiger.

- Det er uforsvarligt at opretholde den nuværende svineproduktion i Danmark af miljømæssige og energimæssige grunde. Overgødskning i Danmark, og en gigantisk forurenende transport verden rundt af foderstoffer, er en del af prisen for en stor svineproduktion. Samtidig er dansk svineproduktion med til at fastholde latinamerikansk landbrug i dyrkning af GMO-afgrøder, der absolut ikke er bæredygtige, siger Per Clausen, miljø- og fødevareordfører for Enhedslisten.

- Fødevareministeren vil med sit pres udvirke at vi får en massiv import til Danmark af foder, der indeholder antibiotika-resistente GMO’er. Dansk lov afviser godkendelse af sådanne GMO’er, men det vil ministeren åbenbart omgå.

- Det gør ikke sagen bedre at verden er på vej ind i en større fødevarekrise. Kampen om hvad landbrugsjorden bruges til står mellem mad til fattige befolkninger, kødproduktion og biobrændstoffer, og vores lod skulle gerne ende i de sultnes skål, slutter Per Clausen.