Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Politikens redaktør var spion for Israel

Source:180grader.dk
Author:180grader.dk
Date:27/02-2010

Politikens tidligere chefredaktør indrømmer, at han frem til 1970 var hemmelig spion for Israel.

Politikens mangeårige chefredaktør Herbert Pundik var frem til 1970 agent for den israelske efterretningstjeneste Mossad. Det fortæller han for første gang detaljeret om i et stort interview i Informations nye magasin MoDERNE TIDER.

I 1950'erne og 1960'erne brugte han sine reportagerejser for bl.a. Information, Politiken og Danmarks Radio til at indsamle informationer og skrive efterretningsrapporter til Mossad.

- Jeg rejste rundt i Afrika under dække af at være journalist og afleverede mine rapporter til den israelske ambassade, fortæller den tidligere chefredaktør.

-Det var efterretningsarbejde, ja, men hvor går grænsen mellem spionage og journalistik?

Tidligere arbejdsgivere bestyrtede.
Herbert Pundiks fortid som efterretningsagent, der nu for første gang oprulles i detaljer, vækker bestyrtelse hos flere af de medier, som han har arbejdet for. Men ikke på Politiken, hvor chefredaktør Thøger Seidenfaden har stor forståelse for sin forgænger i posten:

-Jeg kan godt forstå, at Pundik som israelsk statsborger har haft lyst til at gøre den unge og skrøbelige israelske stat nogle tjenester, siger Seidenfaden.  

På avisen Information kalder chefredaktør Palle Weiss det derimod helt uacceptabelt:

-At arbejde for en efterretningstjeneste er helt uforeneligt med journalistik, siger Palle Weiss, som tilføjer, at hvis det skete i dag, ville vedkommende øjeblikkeligt blive fyret. 

Gik under navnet "Dobbeltagenten".
Historiker Ole Lange, som er på trapperne med et 800-siders værk om Information, mener at bladets daværende chefredaktør Børge Outze til fulde var klar over Herbert Pundiks arbejde for den israelske efterretningstjeneste:

-Det var jo derfor, at Herbert Pundik gik under navnet "Dobbeltagenten" på redaktionen, siger han til Information.