Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

USA fortsætter tortur-udleveringer

Source:arbejderen.dk
Author:a.x.
Date:28/04-2008

USA`s efterretningstjeneste CIA indrømmer nu, at deres udleveringer af udenlandske terrormistænkte fanger til tortur i andre lande vil fortsætte.

Terrormistænkte udleveres til 'tredjelande', som tillader tortur, og på den måde bruger USA et form for 'juridisk smuthul', så fangerne kan udsættes for såkaldte hårde afhøringsmetoder, skriver nyhedsportalen Raw Story. Også selvom metoderne strider imod USA`s egne love.

Dokumenter viser, at CIA hele tiden har vidst, at deres metoder var på kant med loven. For to dage siden indrømmede CIA for første gang, at der findes 7000 hemmeligtstemplede dokumenter, som har med præsident Bush` hemmelige fængsler og forhørsprogram at gøre.

Foreløbigt har Bush nægtet at udlevere en liste over de fanger, som sidder i fængsler i andre lande. Amnesty International siger, at mindst 30 fanger sidder i hemmelige fængsler rundt om i verden. Bush blokerer for, at visse dokumenter kommer frem i lyset med henvisning til, at den 'nationale sikkerhed' kommer først.

- Ud fra hvad vi ved om dokumenter, skrevet af Bush-administrationens diplomater, som prøver at retfærdiggøre tortur og andre brud på menneskerettigheder, kræver det ikke meget fantasi at forstå den reelle grund til, at de nægter at offentliggøre disse dokumenter. Det handler mere om at skjule kriminel aktivitet end hensyn til den nationale sikkerhed, siger Curt Goering fra Amnesty International USA.

USA`s militærfly har siden oktober 2001 haft fri adgang til danske lufthavne, hvis det handlede den såkaldte krig mod terror. Det viser sig nu, at Danmarks transportminister Carina Christensen (K) har givet forkerte oplysninger til Folketinget, da hun benægtede kendskab til en sådan aftale med USA, afslører Jyllands Posten.