Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Din pension udlånes til Israelske bosættere

Source:Arbejderen
Author:af
Date:16/03-2010

Org. titel: Din pension udlånt til bosættere

Hvis du er 3F`er og er medlem af PensionDanmark, går nogle af dine opsparede penge til at drive to buslinjer på den besatte Vestbred.

Busrute 109 og 110 bringer israelske bosættere til deres bopæl på den ulovligt besatte Vestbred.

PensionDanmark, som har flere hundredetusinde 3F-medlemmer, har investeret penge i netop Veolia og ved godt, at selskabet opererer på Vestbredden.

Busserne kører ad rute 443 fra Vestjerusalem og ud over Den Grønne Linie, som markerer de områder, som Israel besatte i 1967. Rute 443 er en hovedvej, som palæstinensere ikke må køre på. Derfor kalder de den 'Apartheid-vejen'

Dagbladet Arbejderen afslører i dag forholdet ved at bringe en reportage, hvor vores udsendte når frem til bosættelsen Modi'in Illit med bus 110.

'Var det ikke på grund af de mange våben, bosætterne åbenlyst bærer, kunne man tro, at man var i en tilfældig sydeuropæisk middelhavsby,' skriver de rystet.Helt i orden

Direktør i PensionDanmark, Jens-Christian Stougaard, forsvarer, at det danske pensionsselskab investerer i Veolia og syv andre firmaer, der opererer på Vestbredden.

- Vi har med Udenrigsministeriets sanktionsliste verificeret, at der ikke er nogen af de nævnte selskaber, der er omfattet af EU- eller FN-sanktioner, siger direktøren.Duer ikke

Næstformand for 3F Industri og Service i København, Finn Sørensen, er vred.

- Det er ingen undskyldning, at FN og EU ifølge Udenrigsministeriet endnu ikke har sat virksomhederne på den sorte liste. Man har lov at tænke selv, siger han fortørnet.

Han mener ikke, at det er moralsk forsvarligt at investere i firmaer, der opbygger en infrastruktur, der 'bedst kan betegnes som apartheid'.

Irene Clausen fra bevægelsen Boykot Israel er enig.

- Pension Danmark er med til at opretholde Israels illegitime besættelse af Vestbredden og Gaza, siger hun til Arbejderen.

Dagbladet Arbejderen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra formanden for PensionDanmark, Poul Erik Skov Christensen, der også er formand for fagforbundet 3F.

Men han afviser at udtale sig og henviser til Jens-Christian Stougaard fra PensionDanmark.