Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Forsvaret skjuler civildrab i Afghanistan

Source:DR
Date:16/03-2010

Forsvaret holder sin mund, når danske soldater er involveret i kamphandlinger, der koster civile afghanere livet.

Forsvaret hemmeligholder en række episoder hvor civile afghanere er blevet dræbt, som følge af den danske deltagelse af krigen i Afghanistan.

Flere hændelser

De danske soldater har været involveret i flere episoder, hvor civile afghanere er blevet dræbt, end Forsvaret selv har meldt ud, skriver B.T. tirsdag.

B.T. kan afsløre, at Forsvarets Auditørkorps siden juli 2006 har undersøgt 12 sager, hvor i alt 24 afghanere menes at være dræbt i forbindelse med danske kamphandlinger. Flere af episoderne, hvor der med sikkerhed er dræbt civile afghanere, har Forsvaret ikke før offentliggjort i medierne.

Kræver lovændring

Forsvarsordførerne for både SF og Socialdemokraterne er på baggrund af de nye oplysninger klar til at kræve en lovændring, så forsvaret skal informere danskerne, når krigen i Afghanistan koster civile liv.

»Forsvaret skal blive bedre til at informere, og jeg synes det er helt relevant at indføre et krav om at offentligheden skal informeres, når auditørkorpset går ind i en undersøgelse af eventuelt drab på civile,« siger SF's forsvarsordfører Holger K. Nielsen til BT.

"Jeg vil ikke afvise, at der skal ske en offentliggørelse, når en auditørundersøgelse har godtgjort, at der er sket drab på civile,« siger Socialdemokraternes forsvarsordfører John Dyrby Paulsen