Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Læger mishandler fanger

Source:arbejderen.dk
Date:08/05-2008

Læger tilknyttet USA`s hær har ikke overholdt deres lægeløfte, og tværtimod spillet en nøglerolle i mishandling af fanger, viser dokumenter.

En fange i det berygtede Abu Ghraib-fængsel i Irak blev under en afhøring hos USA`s hær slået på sit sårede ben. Læger fra USA`s hær var til stede, men gjorde intet.

Dette er bare et af eksemplerne fra dokumenter, som den amerikanske borgerretsorganisation ACLU netop har offentliggjort. Det viser sig nu, at hærens psykologer og læge ikke har overholdt deres egne etiske forpligtelser, og tværtimod har spillet en central rolle i ulovlige afhøringer af irakiske fanger.

- Dokumenterne understreger behovet for en uafhængig undersøgelse, så ansvaret for de systematiske overgreb mod fanger, som bliver holdt af USA i udlandet, kan placeres, siger advokat hos ACLU, Amrit Singh.

De nye afsløringer viser, at psykologernes ekspertise har været brugt til at få fanger til at tale. Desuden, at lægerne i mange tilfælde ikke har rapporteret overgreb mod fanger i Abu Ghraib, selvom det er deres pligt. Det viser sig også at psykologer og læger, har deltaget i ulovlige afhøringer - selv efter udsendelse af et direktiv, der skulle stoppe brugen af ulovlige afhøringer.

Ifølge ACLU er overgrebene både foregået i Irak, Afghanistan og i USA`s fængsel i Guantánamo i Cuba.

- Fire år er gået siden de berømte Abu Ghraib-fotos blev offentliggjort, og endnu er ikke én højerestående officer blevet stillet til ansvar for mishandling og tortur af fanger, siger leder af ACLU, Jamal Jaffer.