Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Pas på dit CPR-nummer på nettet

Source:sikkerhed.tdconline.dk
Author:Stina Christiansen
Date:08/04-2010

Sikkerhedsfirmaet CSIS har undersøgt hvor let, det er at finde danskernes CPR-numre på nettet.

I oktober 2007 satte CSIS første gang spot på det problem, at vores CPR-numre flyder frit på nettet. 

Dengang påviste CSIS hvordan man med simple tekstsøgninger kunne finde personlige oplysninger og CPR-numre publiceret i blandt andet CV'er på jobsøgningssider, databaser og personlige websider.
Siden dengang, som gav en del mediedækning, er der blevet renset godt ud, men problemet er desværre blevet flyttet til et nyt område.

Nu advarer CSIS Security Group A/S igen, og denne gang gælder advarslen særligt følsomme oplysninger gemt i PDF-dokumenter.

CSIS dokumenterer herunder, hvor let det er fortsat at indsamle CPR-numre fra letsindige danskere og arbejdsgivere med videre, som uden at tænke over konsekvenserne hovedløst publicerer personlige oplysninger i for eksempel jobudtalelser og kursus- og eksamensbeviser.

Opfindsomhed

At finde CPR-numre på nettet kræver en smule opfindsomhed. Men har man den, er det ikke svært at trawle flere hundrede CPR-numre på under en time.

En metode er naturligvis fortsat at anvende almindelige søgemaskiner som for eksempel Google til at gøre arbejdet. Det eneste, der kræves, er at lave en smule søgemaskine akrobatik, som dokumenteret herunder.

Følgende tekststreng i Google:

filetype:pdf intitle:udtalelse CPR

- vil for eksempel bede Google om at lede efter ord som "udtalelse" og "CPR" i PDF dokumenter. Som det ses af billedet er resultatet talrige fuldt eksponerede CPR-numre.

Cpr-numre sikkerhed

Det er desværre også en smule nedslående, at det gamle "CV trick" stadig fungerer dog med den lille variation, at vi istedet jagter følsomt indhold i netop PDF dokumenter:

filetype:pdf intitle:CPR Curriculum Vitae

Eller hvad med kursus beviser?

filetype:pdf intitle:kursusbeviser CPR-nr

Måske en søgning efter CPR-numre i eksamensbeviser?

filetype:pdf intitle:eksamensbevis CPR-nr.

Mange hits

De forskellige søgemetoder giver flere hundrede hits og blotlægger mange følsomme oplysninger som potentielt kan misbruges af it-kriminelle til blandt andet identitetstyverier.

Problemet ser denne gang ud til at skyldes, at rigtigt mange danske brugere og arbejdsgivere ikke ved, at også PDF dokumenter og indholdet heraf, kan opsamles af søgerobotter og derved som helt almindelige dokumenter og tekst gøres tilgængelige for folk med potentielt slette hensigter.

CSIS anbefaler, at man udviser forsigtighed med at publicere personfølsomme oplysninger på nettet. Det gælder alle former for ikke krypterede dokumenttyper.

Kilde: CSIS Security Group