Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Politiet kræver navn på taletid

Source:nyhederne.tv2.dk
Author:sosp / Ritzau
Date:15/06-2010

Det skal være slut med at være hemmelig i telefonen.

Danskerne kan godt forberede sig på at skulle stå længere i kø i supermarkedet og kiosker. Politiet og Justitsministeriet vil nemlig have navn og adresse hver gang, man køber et taletidskort til sin mobiltelefon. En arbejdsgruppe fra Justits- og Viden­skabsministeriet skal inden sommerferi­en aflevere et oplæg til Folketinget om, hvordan det kan gennemføres. Det skriver Berlingske Tidende.

Der lægges også op til, at brugere af internetcaféer, gratis trådløs adgang til internet og internetadgang på biblioteker skal registreres hver gang.

Tele- og internetudbyderne skal registrere og opbevare oplysningerne i et år "til brug for efterforskning og retsforfølgelse af strafbare forhold".

Frygter lange køer i butikker
Rigsadvokaten, Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste mener, at oplysningerne kan have væsentlig eller afgørende betydning for at opklare sager. Og de ser gerne, at oplysningerne skal opbevares længere end ét år.

Udbyderne af taletidskortene frygter, at registrering af, hvem der køber taletidskortene, vil skabe lange køer og kaos i forretningerne.