Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Endnu en folketingspolitiker slipper for straf

Source:BT
Author:THOMAS NØRMARK KROG
Date:11/11-2010

Originaltitel: Politiet dropper sag mod Thorning

Københavns Politi har droppet at rejse sigtelse mod Thorning for at give urigtige oplysninger til Justitisministeriet om sin britiske mand Stephen Kinnocks antal weekender om Danmark året.

Det oplyser politikommisær Lars Borg i en mail til bt.dk.

-  Den 6. oktober 2010 traf Københavns Politi en afgørelse om at indstille efterforskningen, jf. retsplejelovens § 749, stk. 2, idet der ikke var rimelig udsigt til, at videre efterforskning kunne føre til, at der vil være grundlag for at iværksætte strafferetlig forfølgning i sagen, skriver Lars Borg i mailen.

Det var Venstres Ungdoms formand Jakob Engel-Schmidt, der den 29. juli politianmeldte Helle Thorning-Schmidt. 

Det skete efter B.T.s afsløring om, at S-formanden i forsøget på at få en tilladelse fra Justitsministeriet til, at Kinnock kunne komme til at blive medejer af Thornings hus på Østerbro, skrev at han er i Danmark hver weekend fra fredag til mandag hele året.  

Samtidig har parret overfor SKAT oplyst, at han i 2009 var i Danmark 33 weekender, og altså langt fra hver weekend.

- Det kan ikke passe, at hendes mand kan opholde sig i Danmark hver eneste weekend, men samtidig betale skat i udlandet, og derfor vil vi gerne have, at politiet undersøger, om parret er skyldige i enten skattesvig eller at have givet urigtige oplysninger til det offentlige. Det virker ærligt talt som om, at Helle Thorning-Schmidt og hendes mand har et meget afslappet forhold til sandheden, sagde Jakob Engel-Schmidt til B.T. den 29. juli.

Professor i strafferet Lars Bo Langsted ved Aalborg Universitet har også vurderet, at det er strafbart, hvis Thorning bevidst har givet urigtige oplysninger til en offentlig myndighed.

- Der er klare regler i straffeloven for, at man ikke må give urigtige oplysninger til en offentlig myndighed. Ifølge straffelovens paragraf 163 kan man straffes med op til fire måneders fængsel, sagde Lars Bo Langsted den 29. juli.

Københavns Politi har i øvrigt ikke yderligere kommentarer til sagen.