Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Vold, en konsekvens af vestens politik

Source:Enhedslisten
Date:07/02-2006
Frank Aaen fra Enhedslisten skriver bl.a. idag:

De omfattende protester mod Danmark et vink med en vognstang om, at Danmarks og Vestens politiske kurs må ændres grundlæggende. Protesterne kan ikke løsrives fra det generelle politiske klima, og de kan ikke løsrives fra Vestens politik i den muslimske del af verden. Tegningerne er blot den symbolske dråbe, der har fået bægeret til at flyde over.

Igennem flere år har fremmedfjendske synspunkter fåret mere og mere plads i Danmark. Danmark er ude i verden blevet kendt som et land, der er meget negativt over for udlændinge. Og det er i den sammenhæng man skal se, at Jyllands-Posten bragte de 12 tegninger med den begrundelse, at muslimer skal være parat til at finde sig i hån, spot og latterliggørelse.

Netop derfor var det en fejl, at regeringen ikke straks sagde fra. Ikke over for ytringsfriheden, naturligvis ikke, men fra over for den fremmedfjendtlige linie Jyllands-Posten udtrykte under dække af at ville forsvare ytringsfriheden. For nok er JPs linie omfattet af ytringsfriheden, men det er udtryk for en dybt uansvarlig forvaltning af denne frihed.

Tegningerne er blevet et symbol på den behandling mange muslimer føler sig udsat for både i Danmark og ude i verden
- hvor muslimer lægges for had
- med krigene i Irak og Afghanistan
- med støtten til Israel,
mens Palæstinenserne fornedres og nægtes en stat.

Hele Vestens optræden er derfor en del af baggrunden for de massive protester blandt muslimske befolkninger. Disse protester har helt legitime former inkl. boykotten af varer, der nok er ærgerlig, men dog en fredelig og acceptabel udtryksform, modsat de helt uantagelige trusler mod personer og nedbrænding af ambassader. I flere lande kan de store protester også ses som en reaktion mod diktatoriske og uduelige styrer, der ofte er indsat af Vesten og allierede med USA eller andre vestlige lande.

Der skal meget til for at løse denne krise, også efter demonstrationerne mod Danmark er hørt op.

Her og nu skal regeringen tage konsekvensen af at tegningerne er en del af en forfejlet og fornedrende udlændingepolitik. Regeringen må tage initiativ til en forsoning med de mindretal i Danmark, der er ramt af denne politik, muslimer som andre. En sådan erkendelse og et sådant initiativ vil også være et godt signal til resten af verden: Vi tager problemet alvorligt og vil gøre noget ved det.

Regeringen skal tage initiativ til at ophæve de love, der diskriminerer fremmede, f.eks. forbud mod ægteskaber og særlig lav ydelse til arbejdsløse. Der er også brug for lovgivning, der sikrer lighed mellem alle religioner.

En sådan udvikling kræver, at regeringen tager afstand fra Dansk Folkepartis politik og retorik over for fremmede. Samtidig opfordrer vi muslimerne til at tage afstand fra ekstreme fundamentalistiske religiøse holdninger. Det vil være en begyndelse til at diskussionen om udlændinge ikke overlades til de mest yderligtgående kræfter på den danske højrefløj og blandt muslimer.