Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Røde Kors: Israelske soldater hindrer redningsarbejde

Source:Berlingske Tidende
Author:Lene Frøslev
Date:08/01-2009

JERUSALEM: Israelske soldater i Gaza lader døde og sårede ligge sammen med overlevende småbørn i udbombede huse.

Soldaterne kommer ikke de uskyldige civile til hjælp. Tropperne prøver også at forhindre ambulancer og redningsfolk i at komme frem.

Det oplyser Internationalt Røde Kors i en pressemeddelelse med et usædvanligt stærkt ordvalg, der direkte anklager Israel for overtrædelse af Folkeretten.

- Det er chokerende. Israelsk militær må have været klar over situationen, men kom ikke de sårede til hjælp. De gjorde det heller ikke muligt for os eller det palæstinensiske Røde Halvmåne at hjælpe de sårede, udtaler Pierre Wettach, leder af Røde Kors i Israel og de besatte palæstinensiske områder.

- Israelsk militær udlod her at efterkomme sin forpligtelse efter international humanitær ret om at sørge for og evakuere sårede. Røde Kors anser det for uacceptabelt at tilladelse blev forhalet til at rednings hjælpere kunne komme til stede, hedder det i udtalelsen.

Fandt 15 døde

Det var de tre timers bombestop onsdag eftermiddag, der gjorde det muligt for Røde Kors og Røde Halvmåne at komme frem til Gaza Bys Zaitoun-område, der har været under voldsom beskydning i dagevis.

Området er kendt for at huse mange Hamas-folk – det var f.eks. her, Hamas’ første leder, Sheik Yassin blev myrdet af en israelsk raket, da han sad i sin rullestol i 2004.

Røde Kors havde siden 3. januar søgt om tilladelse til at komme sårede i Zaitoun til hjælp. Men først under bombestoppet onsdag lykkedes det at komme frem. Her fandt de 15 døde og 18 sårede i tre huse.

- I et af husene fandt vores hold fire mindre børn ved siden af deres døde mødre. De var alt for svage til at stå op selv, hedder det i meddelelsen fra Røde Kors.

Også en mand blev fundet i live. Han kunne heller ikke stå på benene. I et andet hus lå tre lig. Ca. 80 meter derfra stod israelske soldater i en militær position og beordrede redningsholdet at forlade området. Det afslog redningsfolkene, hedder det.

Militæret havde etableret høje jordvolde omkring Zaitoun-kvarteret, som gjorde det umuligt at komme frem med ambulancer. De døde og sårede måtte derfor evakueres på en æselkærre.

Der var ikke onsdag tid til at evakuere alle de døde. To lig blev bragt ud af området. De resterende lig kan først hentes senere torsdag. Ifølge Røde Kors er der fortsat sårede i andre huse i området. Organisationen havde torsdag endnu ikke fået tilladelse til at hente dem i ambulancer.