Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Flere lyssky politibesøg

Source:arbejderen.dk
Author:ml
Date:18/12-2010

Antallet af hemmelige ransagninger er eksploderet. Væn jer til tanken, siger de Konservatives retsordfører, Tom Behnke.

Over 100 gange har politiet været på hemmeligt besøg hos mistænkte danskere de sidste to år – uden at de har været hjemme og uden at de har fået noget som helst at vide om de ubudne gæster.

Alene sidste år foretog Københavns Politi cirka 85 hemmelige ransagninger. Det er en voldsom stigning i forhold til tidligere år, hvor politkredsene typisk foretog mellem en og 12 hemmelige ransagninger om året.

Det viser tal fra Justitsministeriet, som Arbejderen er i besiddelse af.

Og danskerne kan godt vænne sig til tanken om ikke at ane om politiet har været på besøg, mener de Konservatives retsordfører, Tom Behnke:

– Hemmelige ransagninger er kommet for at blive. Hvor tit det skal ske, er helt op til borgernes adfærd, siger han til Arbejderen.

Enhedslistens retsordfører, Line Barfod mener, at der er god grund til allerede i dag at kigge nærmere på de hemmelige ransagninger:

– Det er dybt bekymrende, at der foregår så mange hemmelige ransagninger. Politiet skal ikke bare hemmeligt bryde ind i folks hjem. Nu vil jeg spørge ministeren, hvor mange af de hemmelige ransagninger, der har ført til at folk efterfølgende er blevet dømt og for hvad, siger hun til Arbejderen.

Tom Behnke indrømmer, at det stigende antal ransagninger er »et voldsomt retsligt skridt«.

– Derfor er det fint, at justitsministeren nu offentliggør tallene, så vi kan holde øje med, hvor vi er på vej hen. Det er da klart, at hvis de hemmelige ransagninger til næste år er steget til 156.000, så er det da noget vi skal kigge på, siger han.

Det er første gang, at justitsministen offentliggør en oversigt over antallet af hemmelige ransagninger. Ifølge ministeren er de hemmelige ransagninger blandt andet foretaget i terror-sager, alvorlig narkokriminalitet og rocker- og bandemiljøet.

– Hvad betyder det? Et »miljø«? Det lyder som om, de hemmelige ransagninger bliver foretaget blandt en bred kreds af mennesker. Det kan være hos venner eller familie til en mistænkt eller på hans eller hendes arbejdsplads?Vi ved det ikke, påpeger Line Barfod.