Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

257 børn dræbt under Gaza-krigen

Source:Politikken
Date:09/01-2009

Nogle af de voldsomste billeder fra Gaza i disse dage er billeder af dræbte og sårede børn.

Små kroppe hyldet i ligklæder ligger side om side. Blodige børneansigter, der titter ud i den ene ende af ligklæderne bæres gennem gaderne i begravelsesoptog. En far vugger sin sårede dreng i armene på en kaotisk skadestue.

Antallet af børneofre i den pågående krig på Gazastriben er højt.

Indtil nu har 257 børn mistet livet, mens 1.080 er blevet såret.

Dermed udgør børnene en tredjedel af krigens ofre, viser nye tal fra FN.

Ingen mulighed for at flygte
Børn udgør halvdelen af Gazas befolkning på 1,4 millioner mennesker, og UNICEF's talsmand i Mellemøsten og Nordafrika, Abdel-Rahman Ghandour, frygter et uhørt højt antal ofre.

»Vi taler om en bykrig. Befolkningstætheden er så høj, at børn ikke kan undgå at blive ofre. Denne konflikt er enestående i den forstand, at der ikke er nogen steder at flygte hen«, siger han.

Det hårdeste for børnene i Gaza er bevidstheden om, at voksne er ude af stand til at beskytte dem, fordi der ikke findes nogen sikre steder at tage hen, fortæller psykolog Iyad Sarraj til nyhedsbureauet AP.

Han befinder sig i Gaza By i en lejlighed sammen med sine fire stedbørn fra 3 til 17 år. 10-årige Adam er ifølge sin stedfar skrækslagen under bombeangrebene, siger Iyad Sarraj.

Israel: Hamas bruger levende skjolde
Israel fastholder, at Hamas er målet for de heftige bombardementer. Udenlandske hjælpeorganisationer forklarer, at civile i Gaza er ude af stand til at komme ud af det blokerede Gaza, og at det er umuligt at gennemføre bombeangreb i så tætbefolket et område uden store civile tab til følge.

Israel beskylder Hamas for på kynisk vis at bruge de civile som levende skjolde. Det israelske militær har som bevis offentliggjort videoer, der viser militante Hamas-folk, som affyrer mortergranater fra taget af almindelige huse og moskeer.

»Israel ønsker ikke at ramme Gazas børn. Omvendt ønsker vi at se såvel deres som vores børn vokse op uden frygt for vold. Indtil nu har Hamas bevidst forhindret, at dette kan blive til virkelighed«, siger Mark Regev, der er talsmand for den israelske regering ifølge AP.

FN's børneorganisation, UNICEF i Danmark, har startet en indsamling til fordel for Gazas børn.