Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Minister: Flere soldater vil dø

Source:Ritzau
Date:02/01-2011

Tabene af liv og lemmer blandt danske soldater i Afghanistan vil fortsætte ind i 2011, siger forsvarsminister.

Trods en voldsom oprustning mod Taliban kan forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) ikke love, at færre vil omkomme i fremtiden. I 2010 blev ni soldater dræbt, mens 105 blev såret, og dermed satte 2010 rekord i antallet af døde og sårede danske soldater.

- Jeg hverken kan eller vil sige, at det kommer til at gå bedre i år. Jeg håber på, at soldaternes rolle gradvis kan blive mere tilbagetrukken, men det er ingen garanti mod tab, siger forsvarsministeren til Politiken Søndag.

Et stort flertal af danskerne mener ikke, at krigen har været de menneskelige omkostninger værd.

I alt har 39 danske soldater mistet livet i Afghanistan, og ifølge en Megafonmåling for TV2 og Politiken er 59 procent enige i, at Danmarks deltagelse i krigen ikke har været omkostningerne værd", mens 22 procent er uenige.

Tvivlen rækker også langt ind i forsvarets egne rækker. I en undersøgelse foretaget af avisen er reaktionerne blandt tillidsfolkene for forsvarets befalingsmænd nærmest delt midt over.

38 procent af de tillidsfolk, der har deltaget, mener, at krigen ikke har været de menneskelige omkostninger værd, mens 40 procent ikke sætter spørgsmålstegn ved tabene.