Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

257 børn er nu dræbt i Gaza

Source:arbejderen.dk
Author:af
Date:10/01-2009

En trediedel af alle ofrene i Gaza er børn. Og 1000 børn er såret, siger FN, der indstiller sin nødhjælp, fordi Israel skyder på dets nødkonvojer.

Torsdag kunne FN komme med en chokerende oplysning: 257 børn er dræbt og 1080 er såret siden Israels landinvasion af Gaza startede den 27. december. Det svarer til en trediedel af de dræbte og sårede.

FN's nyhedsbureau IRIN spurgte det israelske forsvarsministeriums talsmand, Peter Lerner, om det høje tabstal blandt børn.

- Hamas udnytter den civile befolkning som levende skjolde. Israel gør alt for at skåne den civile befolkning, er hans eneste kommentar.

Nyhedsbureauet AP`s journalister i Gaza kan fortælle om børnene Sayed, Mohammed and Raida Abu Aisheh på 12, otte og syv år, der mandag omkom sammen med deres forældre, da deres hus blev bombet af et fly.

Den internationale komite under Røde Kors anklagede torsdag Israel for at forsinke ambulancer i at nå frem til sårede i ruinerne i Gaza. Desuden anklages de israelske soldater for at have bortvist et redningsmandskab ved et sammenstyrtet hus.

- I dette tilfælde følger Israel ikke sine forpligtelser ifølge international, humanitær lov, skriver Røde Kors.

FN`s verdenssundhedsorganisation WHO kunne i går oplyse, at 21 læger, sygeplejersker eller ambulancefolk er dræbt i Gaza siden den 27. december og at hospitaler og medicinske klinikker samt i alt 11 ambulancer er ramt.

I forgårs meddelte FN, at det må indstille al nødhjælp i Gaza - og at det sker som en protest mod Israels angreb på dens konvojer, ansatte og bygninger.

- Israel har ikke imødekommet kravet om sikkerhed for vores hjælpeoperationer i Gaza. Senest i dag (torsdag red.) har der været to episoder, hvor vores ansatte er blevet angrebet, siger Sami Mshasha siger, talsmand for FN`s nødhjælpsorganisation for palæstinenserne, UNRWA, til United Nations Radio.

Torsdag angreb israelerne en lastbilkonvoj på vej over grænsen fra Israel til Gaza, tydeligt mærket UNRWA og blå FN-flag. Israelerne var ifølge FN informeret om konvojens færd og de havde oven i købet selv tilladt den at passere grænsen. En chauffør blev dræbt ved episoden, melder United Nations Radio.

Radioen kan tilføje, at endnu en FN-ansat er blevet dræbt, da et redningshold fandt ham i et udbombet hus torsdag. Redningsholdet blev udsat for beskydning fra israelske soldater.