Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Unge uden job overvejer selvmord

Source:arbejderen.dk
Author:as
Date:16/01-2011

Arbejdsløse unge har så ondt i livet, at hver tredje har tænkt på at begå selvmord. Flere end hver tiende har rent faktisk forsøgt på det.

Det viser en ny omfattende forskningsrapport, udgivet af Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet. Her har 3500 unge bidraget til en kortlægning af trivsel blandt de unge i alderen 15 til 24 år.

At så mange unge arbejdsløse går med selvmordstanker, kommer bag på Julie Malling, som leder Kommunistisk Partis ungdomsarbejde.

– Det er meget uhyggeligt og siger noget om, hvor alvorligt et problem ungdomsarbejdsløshed er. Det viser også, hvor vigtigt det er at sætte alle kræfter ind på at bekæmpe arbejdsløshed, siger hun til Arbejderen.

Julie Malling påpeger, at man mister adgangen til sociale netværk, når man står uden arbejde.

– Man bliver ensom og får en følelse af, at samfundet ikke har brug for en, siger hun og fortsætter:

– At unge har det så skidt med at være arbejdsløse, beviser at regeringen tager grundlæggende fejl, når den mener, at mennesker forsøger at undslippe sig arbejdet.

Jens Christian Nielsen, som er forskningsprogramleder på Center for Ungdomsforskning, frygter, at en gruppe af de unge kan blive tabt.

– De unge skal tage ansvar for deres eget liv og skal hele tiden svare på, hvor de er på vej hen. Hvis man ikke kan redegøre for det, så står man i en mere udsat position. Måske er det sådan noget, der slår igennem hos de ledige. De bliver mere isolerede, fordi de slet ikke kan håndtere de krav, samfundet stiller til dem. De mestrer ikke det ræs, siger han til Ugebrevet A4.

– De fleste unge kan og vil gerne selv påtage sig ansvaret. Men det er meget ulige, hvem der har ressourcerne til det. Derfor er der den slagside, at når man skal være ansvarlig for sin egen succes, så er man også ansvarlig for egen fiasko. Og det rammer nok især de unge ledige, siger han.

Julie Malling er enig i den betragtning.

– Der er brug for et opgør med idéen om, at den enkelte skal stå alene i kampen imod vores fælles problemer, konstaterer hun.