Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Søvndal droppede møde med Hizb-ut-Tahrir

Source:tv2.dk
Author:Jeppe Lykke Hansen
Date:21/01-2011

Den yderligtgående islamiske bevægelse Hizb-ut-Tahrir inviterede i dag SF's formand Villy Søvndal til at deltage i bevægelsens kontroversielle debatmøde i eftermiddag på Den Sorte Diamant i København. Et tilbud partilederen lovede at overveje, men de overvejelser faldt ikke ud til ud til Hizb-ut-Tahrirs fordel. I stedet har han valgt at prioriteret at tage hjem for at hjælpe datteren Anna med at flytte, oplyser Villy Søvndals personlige rådgiver Thomas Sæhl over for nyhederne.tv2.dk.

Da studieværten Morten Resen spurgte Villy Søvndal, om han kunne tænke sig at møde op, afviste han det dog ikke med at han havde andre planer her i eftermiddag.

"Jeg tror, at det nyttesløst, men det vil jeg overveje afhængig af tema osv. Vi er bare så fantastisk langt fra hinanden, du er tilhænger af et religiøst diktatur, jeg er tilhænger af de vestlige frihedsrettigheder, sådan er det," lød det i Go'morgen Danmark til en af bevægelsens talsmænd Chardi Freigeh.

Den udtalelse fik Chardi Freigeh til at beskylde Søvndal for selv at støtte diktatur - bare i Afghanistan.

Freigeh: I skaber selv diktatur
"Villy Søvndal. Det er jer, der er i gang med at skabe et diktatur med et marionetregime bestående af krigsherrer, men hvis du kommer, vil jeg gerne sige, at du får rigeligt med taletid til vores debat," svarede talsmanden.

Chardi Freigeh forklarede sin modstand mod den danske tilstedeværelse i Afghanistan med en episode, hvor danske soldater dræbte en otteårig pige og efterfølgende betalte "blodpenge" til hendes familie:

"Jeg vil gerne spørger dig. Hvis hendes familie greb til våben for at beskytte hende, hvis hendes mor, bror eller søster havde grebet til våben for at beskytte den lille otteårige pige, ville du forbyde dem at forsvare sig?"

"Enhver vil da forsvare sit barn"
Det var imidlertid ikke en argumentation, SF'eren umiddelbart ville godtage:

"Enhver ville da forsvare sit barn, men det er noget andet at sidde her, velbeskyttet af danske frihedsrettigheder og alle de materielle goder, og opfordre til at man går til angreb på danske soldater i Afghanistan."

Chardi Freigeh mente, at det var det samme:

"Du siger, at befolkningen er i dens gode ret til at forsvare sig og beskytte deres liv. Der er ikke forskel på den enkelte far og de mere end 100.000 mennesker, der har tabt sønner og døtre i krigen i Afghanistan. Så der er ingen forskel. Det er det, vi siger. Nu sidder du og lader som om, at det er et paradoks. Jeg synes, det er et paradoks, at vi har danske politikere, som ønsker at kvæle en fri debat om noget så vigtigt som Afghanistan."

Men at kvæle debatten vil Villy Søvndal ikke. Han deltager oven i købet i den, understregede han.

"Hvor må det være behageligt at være tilhænger af et diktatur og så oven i købet kunne deltage i debatten her i Danmark, men jeg har det sådan, at alle skal have lov til at ytre sig. Jeg synes nazistpartiet skal have lov til at ytre sig - så vi kan se, hvor grimme de er. Jeg synes, I skal have lov at ytre jer, men det betyder også, at du må lære at anerkende, at der er nogen, der er dybt uenige med jer. I er efter min mening en reaktionær organisation, der bare er med til at gøre integrationen vanskeligere," lød det fra Villy Søvndal.