Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Kære Birthe Rønn Hornbech

Source:information.dk
Author:Sofie Tholl
Date:17/02-2011

De statsløse, der nu er for gamle til at ansøge om statsborgerskab, skal 'skrive direkte til mig' for at få sat fart på deres sager, lød det fra integrationsminister Birthe Rønn Hornbech i P1 i januar. Det var netop, hvad 22-årige Bilal Husni gjorde, men hans e-mails er stadig ubesvarede.

De statsløse

Frem til begyndelsen af 2010 afslog Integrationsministeriet i mindst 22 tilfælde at give dansk statsborgerskab til unge statsløse, der er født i Danmark.

Afslagene var ulovlige, fordi Danmark i 1977 tiltrådte en FN-konvention, der netop garanterer statsborgerskab til disse unge statsløse.

Det står klart, at ministeren og ministeriets embedsmænd kendte til konventionen, men alligevel fortsatte fejlbehandlingen af ansøgningerne.

»Kære Birthe Rønn Hornbech. Mit navn er Bilal Husni, jeg er statsløs, født og opvokset i Danmark. Jeg er 22 år. Jeg har hørt, at du i radioen har sagt, at statsløse som ikke fik søgt om statsborgerskab, inden de fyldte 21 år, kan henvende sig til dig.«

Sådan lyder de indledende linjer af den første af to e-mail, Bilal Husni har sendt til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i løbet af de seneste tre uger. E-mailene er Bilal Husnis forsøg på at råbe ministeriet op, efter at han er blevet gjort opmærksomhed på sine rettigheder som statsløs palæstinenser.

Grunden, til at Bilal Husni selv henvender sig, er ganske simpel. Det har Birthe Rønn Hornbech opfordret ham til i programmet Orientering DR’s P1 den 14. januar 2011. Her lod ministeren sig interviewe om den verserende sag i Integrationsministeriet om de konventionsstridige afslag på statsborgerskab for statsløse. I interviewet opfordrer integrationsminister Birthe Rønn Hornbech den restgruppe af statsløse, der nu er for gamle til at søge statsborgerskab, til selv at skrive til ministeriet.

»I virkeligheden vil jeg jo helst skrive ud til hver enkelt, men det ved jeg overhovedet ikke, om kan lade sig gøre, og jeg aner ikke i øjeblikket, hvor mange det drejer sig om, men alle, der er fyldt 34,5 er selvfølgelig velkomne til at skrive allerede nu, for hvis de er berettigede, så får de det hurtigere, end at de skal vente på, at jeg skriver til dem, eller jeg får meldt nogle rettigheder ud,« siger hun i programmet og understreger, at det også gælder de statsløse under 35.

»Alle under 35 år kan skrive direkte til mig, så kan de få besked, det er selvfølgelig lettere, end at vi skal finde dem (…) Hvis de skriver til mig, så holder jeg snor i, at så bliver sagen behandlet, selvfølgelig.«

Ingen kvittering

IBilal Husnis første e-mail sendt den 21. januar til Integrationsministeriet hovedadresse inm@inm.dk beder Bilal Husni specifikt ministeriet om at kvittere for, at de har modtaget hans forespørgsel.

»Jeg vil være glad, hvis du vil kvittere for modtagelsen af denne mail,« skriver han.

Men efter tre uger og to e-mail, har Bilal Husni fortsat hverken fået svar eller kvittering. Bilal Husni føler sig ikke taget alvorligt af ministeriet,

»Jeg er bange for, de slet ikke tager vores sager op. De løber uden om det ved først at fejlbehandle os, derefter opfordre os til at skrive, og så svarer de alligevel ikke engang,« siger Bilal Husni.

At integrationsministeren bad de statsløse om selv at tage kontakt, virkede på Bilal Husni, som om Birthe Rønn Hornbech valgte den letteste løsning på problemet. Men selv den letteste udvej for ministeriet synes altså alligevel ikke at være en farbar vej for Bilal Husni.

I en mail sendt den 4. februar rykker Bilal Husni ministeren for et svar:

» Jeg har for snart 2 uger siden (den 21 januar), sendt dig en e-mail ang. dansk statsborgerskab, hvor jeg spørger om det kan passe at du lovede statsløse, som ikke fik søgt statsborgerskab inden de fyldte 21 år, kunne henvende sig til dig. Men jeg har dog ikke hørt fra dig endnu. Er det muligt at få et svar fra dig snart eller skal man kontakte dig via telefon. Hvordan foregår hele denne sag? >Jeg håber at høre fra dig snart.« lyder Bilal Husnis anden e-mail til Birthe Rønn Hornbech.

Men heller ikke i denne omgang gav ministeriet altså lyd fra sig.

Breve eller ej

I tirsdags opstod der på ny politisk forvirring om, hvordan sagerne om den gruppe af statsløse, der er for gamle til at ansøge om statsborgerskab, skal håndteres.

Ifølge Politiken lagde Konservative nu pres på Integrationsministeriet og ytrede ønske om, at ministeriet skulle tage kontakt til samtlige de statsløse, der på grund af fejlbehandling ikke har fået statsborgerskab.

Men senere på dagen trak Konservatives indfødsretsordfører, Tom Behnke, i land og bakkede nu op om Birthe Rønn Hornbech:

»Jeg vil ikke fastlægge, hvordan det skal ske. Vi venter på, at ministeren og ministeriet finder ud af, hvad der skal ske i praksis. Det vil jeg ikke blande mig i,« sagde Tom Behnke til Information i går.

Derved er det fortsat uvist, hvornår Bilal Husnis sag tages op.

»Nu håber jeg bare på, at der kommer til at ske noget, for det handler om mine grundlæggende rettigheder og mit liv i Danmark. Men jeg er bange for, at det måske kræver, at jeg ansætter en jurist for at fange deres opmærksomhed derinde,« siger Bilal Husni.

Selvom ministeren i interviewet i P1 lagde op til, at hver enkelt sag kan trække ud, finder Bilal Husni det bemærkelsesværdigt, at ministeren ikke i det mindste har kvitteret for modtagelsens af hans e-mail. Så ville han i det mindste kunne føle sig sikker på, at sagen ikke står i stampe:

»Jeg er igen blevet uretfærdigt behandlet af ministeriet. Og jeg synes, det er uansvarligt og uprofessionelt af ministeren at være tavs, og så slet ikke engang svare på mine opfordringer. Ministeriet tager ikke mit liv alvorligt.«

Information har talt med Integrationsministeriet, der bekræfter at have modtaget Bilal Husnis forespørgsler. Ministeriet kan dog ikke oplyse, hvor lang tid der går, end Bilal Husni kan få et svar.

Ministeriets forklaring i forhold til den manglende kvittering for modtagelsen af hans e-mail, er, at et sådan forespørgsel først skal igennem de forskellige instanser i ministeriet, derefter skal et svar udfærdiges og muligvis sendes retur med almindelig post.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Birthe Rønn Hornbech