Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Minkavl: Ude af kontrol

Source:amina.dk
Date:26/02-2011

BRUDTE LØFTER
Efter de forfærdelige afsløringer af vanrøgtede og mishandlede mink i 2009 blev det annonceret, at samtlige farme skulle kontrolleres i 2010. Konklusionen var, at over halvdelen af alle farme, stadig bryder reglerne. Alligevel konkluderede fødevareministeren efterfølgende, at problemerne var løst og sagde: “Tidligere kontroller afslørede alvorlige dyrevelfærdsmæssige overtrædelser, og det ser vi ikke mere.

Men billeder fra de 27 farme viser, at der ikke findes en eneste minkfarm i Danmark uden skadede dyr. Det er de alvorlige problemer, der opstår pga dyrenes grundlæggende levevilkår, hvor aktive rovdyr tvinges til at leve i små trådbure.

VIRKELIGHEDENS PELSFARME
Ikke alene findes de grove skader overalt, der er også mange af dem. Mens den offentlige kontrol ifølge Kopenhagen Fur fandt ca. 170 dyr med skader på 693 farme, hvilket svarer til et skadet dyr per 4 farme, så er der ved stikprøvekontrol på 27 farme fundet 60 gange så meget. De dyr som må leve med smerterne fra enorme åbne sår har ingen glæde af ministerens forsikringer.

På en enkelt farm er der mange tusinde dyr, som almindeligevis passes af 2-3 personer. Bruger 2 mand 8 timer på at tilse 15.000 dyr giver det knap 4 sekunder til at se og vurdere det enkelte dyr. Dette vil nødvendigvis betyde, at mange dyr kun sjældent bliver tjekket og velfærdsproblemer kan udvikle sig.

Kontrol er ikke løsningen for dyrene. Problemerne opstår fordi aktive rovdyr indespærres i små bure. Den eneste løsning er en afvikling af industrien. Danmark har allerede forbudt rævefarme af samme årsag.